Američané vybírali nejhezčí interiéry aut: Ocenili i levný Nissan

Our theme
Radek Pecák | 31.05.2019
dalších 24 fotek
Jeep Gladiator | foto: Jeep
Redakční tým amerického magazínu Wards Auto, který patří za oceánem k těm nejvíce respektovaným, vyhlásil během newyorkského autosalonu deset nejlepších interiérů osobních vozů. Výčet zahrnuje i několik modelů, které se u nás oficiálně koupit nedají.
Auta v nejrůznějších cenových relacích se dostala do přehledu deseti nejlepších interiérů současných novinek na americkém trhu. Redaktoři magazínu Wards Auto, který mimo jiné vyhlašuje také nejlepší motory, se zabývali řadou aspektů vnitřního vybavení vozů - designem a kvalitou materiálů počínaje, až třeba po odezvu a funkce multimediálních systémů.

Tak například v nejdražším oceněném voze, kterým je Bentley Continental GT, vyzdvihli třeba "trikovou" obrazovku, která se po otočení ukryje v palubní desce. Na BMW 850 i zase ocenili dekory ze skutečného kovu a kvalitu koženého čalounění sedaček.

Genesis G70 je Severoamerickým autem roku, tudíž není divu, že i jeho interiér zaujal. Redaktoři popisovali výbornou ergonomii i skutečnost, že přes použití některých levnějších materiálů se podařilo vytvořit honosně se tvářící interiér. Pozornost věnovaná detailům se Wards Autu líbila také v případě koncernového sourozence, kterým je Hyundai Santa Fe.

Lincoln Nautilus


Naopak v případě pick-upu Jeep Gladiator byla oceňovanou stránkou interiéru praktičnost. Napřílad možnost uzamknout cenné předměty před opuštěním vozu ve schránkách zabudovaných v podlaze.

Nejvíce oceněných je z Evropy
Lincoln Nautilus je dalším vozem, který u nás neznáme. Středně velké SUV potěšilo třeba designovými nápady na vzorku sedaček nebo přirozenými liniemi palubní desky.

Také Japonci zabodovali. Konkrétně se jednalo o Toyotu RAV4, u které se líbilo netradiční spojení světle a tmavě šedých materiálů, pohodlnost sedaček, příjemný úchop ovladačů klimatizace i systém rozpoznávání řeči. Ten doslova redaktoři považují za rychlý a precizní.

Wards Auto chválil také nejlevnější auto v seznamu - Nisssan Kicks - za technologie. Zejména třeba za kamerový systém, díky němuž lze sledovat i vzdálenost kol od obrubníků. Řidič by tak neměl během parkování odřít disky. Cení se také tři standardně dodávané USB porty.

Seznam obsahuje také dva cenově dostupnější evropské automobily. Mercedes-Benz A ve verzi sedan se do výčtu dostal díky skvělému multimediálnímu systému MBUX a celkovému designu interiéru, který je naprosto ve stylu dražších modelů značky, Volvo V60 zase zásluhou cool vzoru na textilním čalounění sedaček, důkladně měkčeným plastům a celkové estetice. 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů