Aston Martin a Zagato ukazují nový shooting brake. Vznikne jen 99 kusů

Our theme
Daniel Fuglevič | 24.10.2017
dalších 34 fotek
Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake. | foto: Aston Martin
Spolupráce britského Aston Martinu a italské karosárny Zagato na modelu Vanquish se postupně rozrůstala o další verze tohoto vozu. Kupé, kabriolet a speedster jsme již viděli. Teď už jen zbývalo naplno ukázat dlouho očekávanou verzi shooting brake.
Když minulý rok uvedla tradiční karosárna Zagato upravený Aston Martin Vanquish s kompletně novou karoserií, mnozí z nás odpadli na zem z čistého úžasu nad jeho překrásnými křivkami. Nedlouho poté se zrodil i kabriolet na základu Vanquish Volante, který s otevřenou střechou možná nadchnul ještě více.

Obě značky po neskutečném ohlasu na svá díla pokračovaly v práci, a proto letos v srpnu kolekci doplnila i varianta speedster a tehdy ještě pod plachtou skrytý shooting brake.

Nyní už je však plachta dole a jak se dalo čekat, k úžasnému designu hraje pochopitelně i dávka praktičnosti. Navíc u této karosářské verze, která připomíná třídveřový kombík, dostane majitel i sadu unikátních zavazadel.

Shooting brake dostal částečně panoramatickou střechu, u níž se karbonovými vlákny vůbec nešetřilo, a dvoumístný interiér má nabídnout klasicky vytříbený luxus s komfortem Aston Martinu a několika unikátními prvky karosárny Zagato. Na fotky vnitřku si však budeme muset ještě počkat.

Pohonná jednotka je jako dříve vypůjčená z výkonnějšího Vanquishe S. Pod kapotou sídlí šestilitrový atmosférický dvanáctiválec o síle 600 koní (441 kW). Dynamické schopnosti ještě nebyly zveřejněny, ale kvůli vyšší hmotnosti se počítá s hodnotami trochu horšími než u kupé, které zvládlo sprint z nuly na 100 km/h za 3,7 vteřiny.

Nový shoooting brake od Zagata potěší jen celkem 99 zájemců. A jak už to u těchto limitovaných modelů bývá, všechny již byly zamluveny a cenovku raději nikdo nezmiňuje.

Tradiční spolupráce, která sahá až do 60. let minulého století, tak pokračuje silně dál. Můžeme pouze hádat, čím nás kooperace těchto značek oslní v blízké budoucnosti.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů