Audi pokračuje v elektrifikaci. Nové A4 dostalo pod kapotu samé hybridy

Our theme
Jan Markovič | 15.05.2019
dalších 27 fotek
Audi ukázalo i novou verzi S4 Avant s naftovým motorem TDI | foto: Audi
V novém přijíždí sedan, kombi Avant i outdoorová verze allroad quattro. Audi ukázalo i sporovně střižené S4, ale s dieselem.
Audi A4 pro rok 2020 přijíždí v novém. Nejde o generační změnu, spíš o razantnější facelift, který zahrnuje nejen změny designu, ale hlavně výměnu agregátů pod kapotou. Ingolstadt ukázal naráz všech modely, tedy nejen sedan a kombi Avant, ale i stylový allroad quattro. Novinkou jsou verze S4 TDI v sedanu a kombi s dieselem pod kapotou.

Změna designu není nikterak zásadní. Auta dostala novou širší masku chladiče, sledují tak trend v dané kategorii. Průduchy na bocích spodní části přídě jsou nyní vertikální. Vzadu se toho měnilo ještě méně, snad jen design koncových světel. Auto má ale k dispozici nové designy kol i laky včetně šedého Terra Gray. Uvnitř pak čekejte hlavně novější generaci zábavního systému MMI s 10,1 palce širokým displejem.

Pod kapotou je toho ale mnohem více zajímavého. Audi se bude pro rok 2020 nabízet celkem se šesti přeplňovanými motory o výkonech od 148 do 347 koní. Téměř ve všech případech půjde o mild-hybridní řešení s 12voltovou elektrickou sítí. Auta tedy nepojedou čistě na elektřinu, ale poslouží jim třeba při rozjezdu a nebo při rychlejším spuštění systému start-stop.

Nové Audi S4 TDI a S4 Avant TDI pak kupředu požene naftový šestiválec s třílitrovým objemem a 48voltovým hybridním systémem, se kterým už jezdí například Audi A6. Tento motor o výkonu 347 koní má zvládnout stovku za 4,8 sekundy, přičemž maximální rychlost bude omezena na 250 km/h.

Novou Audi A4 bude možné objednávat už během května, ale zřejmě nejprve v Německu. Tam už jsou známé i ceny. Vůz začíná v základu na 35 900 eurech, tedy asi 925 tisících korun. Nové Audi A4, A4 Avant, A4 allroad quattro a S4 TDI si můžete prohlédnout v přiložené galerii.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů