Audi bude vyrábět hned dvě elektrická SUV. První přijede už brzy

Our theme
Daniel Fuglevič | 22.06.2017
dalších 28 fotek
Koncept Audi e-tron Sportback. | foto: Audi
Plány o výrobě čistě elektrických SUV jsme již od Audi slyšeli. Nyní německá automobilka upřesňuje, kde se novinky budou vyrábět a také to, že se do produkce dostane jak klasické SUV, tak sportovnější verze Sportback. Oba modely přijedou už během dvou let.
Jako první začne z montážních linek v belgickém Bruselu sjíždět elektrické SUV Audi e-tron, přičemž k zákazníkům by se mělo dostat už příští rok.

V roce 2019 pak začne na stejném místě produkce sportovnější verzi Audi e-tron Sportback, která se bude od normálního SUV odlišovat trochu ostřejším designem a hlavně splývavou zádí.

Základem pro nové elektromobily budou koncepty Audi e-tron quattro z předminulého roku a Audi e-tron Sportback z letošního autosalonu v Šanghaji. Na jejich fotky se můžete podívat v galerii.

U obou vozů pak můžeme čekat pohon zajištěný jedním elektromotorem na přední nápravě a dvěma na zadní. Tato konfigurace u konceptu e-tron Sportback dokázala produkovat celkový výkon 435 koní (320 kW) a krátkodobě dokonce 503 koní (370 kW).

Zrychlení z 0 na 100 km/h zabere 4,5 sekundy a samozřejmostí je pohon všech kol quattro. S energetickou kapacitou akumulátorů 95 kWh činí dojezd v kombinovaném cyklu více než 500 kilometrů.

Elektromobily se nakonec vždy snaží designem trochu vystoupit z davu, je ale pravděpodobné, že vzhled obou sériových modelů bude proti konceptům lehce umírněn a bude postrádat některé odvážnější prvky.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů