Audi plánuje velké luxusní kupé. Chce rivala pro BMW řady 8

Our theme
Daniel Fuglevič | 02.01.2018
dalších 6 fotek
Koncept Audi Prologue. | foto: Audi
Konkurence nikdy nespí a stejně tak Audi, které by se možná chtělo pustit do dalšího souboje s BMW. Šéfdesignér Audi by totiž velmi rád uvedl luxusní kupé, které by fungovalo jako přímý konkurent pro očekávanou novou generaci BMW řady 8.
Bohužel pro Audi ale podle průzkumů není o dvoudveřové kupé takový zájem jako o současné čtyřdveřové vozy. To však neodrazuje šéfdesignéra Marca Lichteho, aby v budoucnu nenavrhl model, jakožto odpověď na chystané BMW řady 8, Mercedes-Benz třídy S Coupé či třeba Polestar 1 od "nové" sportovní značky švédského Volva. S informacemi přišel britský magazín Autocar.

Pokud by Audi schválilo takový projekt, nejspíše by novinka využila upravené platformy limuzíny A8, zřejmě se zkráceným rozvorem. 

Jak by luxusní kupé od Audi mohlo vypadat, přitom ukázal již koncept Prologue z roku 2014. S délkou 5100 mm, šířkou 1390 mm a výškou 1390 mm je tehdejší koncept o 35 mm kratší, 1 mm užší a 70 mm nižší než dnešní A8.

Pro dvoudveřové kupé by pak možná Audi uvedlo označení A9. Ohledně designu by ovšem mohlo nakonec směřovat i trochu jiným směrem. Vcelku nedávno totiž od Lichteho zaznělo, že budoucí modely Audi nabídnou mnohem rozmanitější vzhled a vytratí se jistá unifikace, za kterou byla značka mnohými kritizována se slovy, že všechny modely vypadají vlastně stejně.

Nového kupé bychom se neměli dočkat dříve než v roce 2019. Kromě zmíněné nízké poptávky o luxusní dvoudveřák má ke všemu Audi v nadcházejících letech v zásobě premiéry hned několika nových modelů.

Nejprve se tak uvede nová generace Audi A6, dále přijede velké SUV Q8 a v řadě je  třeba i nový hatchback A1 či crossover Q3.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů