Audi začíná prodávat novou A6. Pod půldruhého milionu ji teď nekoupíte

Our theme
Radek Pecák | 02.07.2018
dalších 21 fotek
Audi A6 (2018) | foto: Audi
Nejprve se tento manažerský vůz začne nabízet se dvěma variantami vznětového přeplňovaného motoru 3,0 TDI. První karosářskou verzí je sedan, následovat bude kombi
Přesně 1 545 900 Kč. Taková je cena modelu Audi A6 se šestiválcovým motorem 3,0 TDI na českém trhu. Jedná se o slabší verzi s výkonem 170 kW. Za tu silnější, která nabídne potenciál 210 kW, se bude připlácet 85 000 Kč.

Od nové generace si tuzemské zastoupení značky hodně slibuje. Od počátku tisíciletí totiž tuzemští dealeři aut se čtyřmi propojenými kruhy ve znaku prodali přes třináct tisíc kusů Audi A6 v provedeních sedan, Avant a Allroad. To znamená, že "á šestka" je nejprodávanějším typem ingolstadské automobilky v České republice.

Nová generace se zatím bude prodávat pouze v karosářské provedení sedan, ještě v průběhu podzimu se ale dočkají i zájemci o kombi s tradičním označením Avant. Rozšíří se také nabídka motorů. Šestiválcové agregáty ovšem vždy budou mít hlavní elektrickou síť s napětím 48 Voltů. Řemenem poháněný generátor má rekuperační výkon až 12 kW a spolupracuje s lithium-iontovým akumulátorem. Vůt tak může jet setrvačností v rozsahu rychlostí od 55 do 160 kilometry v hodině. Motor se v rámci funkce start&stop vypíná již před zastavením - v rychlostech od 7 do 22 km/hod. Tisková zpráva Audi tvrdí, že díky tomu se v reálném provozu spotřeba sníží až o sedm desetin litru na sto kilometrů.

Oproti minulé generaci sice vůz nedoznal velkých změn v oblasti velikostních parametrů, je však k dispozici řada nových prvků výbavy. Například je možné za příplatek získat systém pro natáčení kol zadní nápravy nebo paket Air Quality. Ten obsahuje ionizátor a účinný filtr škodlivých látek. Navíc lze vzduch provonit dvěma parfémovými vůněmi.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů