Aventador Miura Homage: Speciální edice oslavuje legendární "Lambo" z 60. let

Our theme
Redakce | 24.06.2016
další 4 fotky
Lamborghini Aventador Miura Homage. | foto: Lamborghini
Lamborghini si letos připomíná 50. narozeniny legendární Miury, prvního supersportu značky s dvanáctiválcovým motorem umístěným uprostřed. Jako pocta tomuto stroji vznikne zvláštní edice současné vlajkové lodi italské automobilky.
Speciální Aventador s přídomkem Miura Homage vytvořilo oddělení Ad Personam, které má u Lamborghini na starost individuální požadavky zákazníků.

Inspiraci původní Miurou ukazuje už výběr laku. Zájemci mohou volit ze šesti barev dostupných právě i pro supersport ze 60. let - najdeme mezi nimi například červenou Rosso Arancio Miura, zelenou Verde Scandal nebo modrou Blu Tahiti. Lakování pak doplňují kontrastní prvky po stranách vozu.

Kola mohou být matně zlatá nebo stříbrná. A samozřejmě nechybí štítky upozorňující na speciální provedení vozu.

Lamborghini Aventador Miura Homage.


Ty najdeme i uvnitř, stejně jako dopňky z uhlíkových vláken nebo specifické kožené čalounění.

V oblasti techniky se nemění nic. Vůz tedy pohání uprostřed uložený atmosféricky plněný dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který na všechno kola posílá 700 koní. Zrychlení z klidu na stovku zabere jen 2,9 sekundy, maximální rychlost činí 350 km/h.

Lamborgini se chystá nový Aventador Miura Homage ukázat veřejnosti na tradičním Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Plánuje vyrobit jen 50 kusů, přičemž většina z nich prý má už teď majitele.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů