BMW chystá malé SUV s pohonem předních kol. Dorazí v roce 2018

Our theme
Redakce | 09.03.2015
BMW. Ilustrační foto | foto: BMW
Automobilka BMW plánuje výrobu malého crossoveru, který svými tvary zřejmě naváže na úspěšné "SUV-kupé" X6. Vůz, o němž se zatím mluví jako o BMW 1 SportCross Coupé, by mohl na trh dorazit v roce 2018.
Novinka využije platformu UKL s pohonem předních kol (jistě se ale objeví i verze s pohonem všech kol), kterou využívají auta značky Mini nebo BMW 2 Active Tourer. Pod kapotou se objeví přeplňované tříválcové a čtyřválcové motory.

BMW si od malého crossoveru slibuje zisk nových zákazníků, kteří by si jinak BMW nekoupili. Konkurovat má stylovým vozítkům, jakými jsou například Nissan Juke, Renault Captur či Citroën C4 Cactus.

Podle britského magazínu Car se v současné době ladí design a hned po jeho odsouhlasení, k čemuž má dojít v horizontu devíti měsíců, začne technický vývoj. BMW údajně chystá pětidveřovou i třídveřovou variantu.

V hierarchii značky se novinka jako nejmenší mnichovské SUV usadí pod druhou generaci modelu X1 - mimochodem i ta v novém provedení vyjede standardně s pohonem předních kol. Stejně jako nová řada 1.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů