BMW na „Ringu“ testuje třetí karosářské provedení řady 8

Our theme
Jiří Švamberk | 30.10.2018
foto: archiv
Gran Coupé bude mít stejné motory, jako Coupé a Cabrio.
Dlouho očekávaná řada 8 momentálně čítá pouze jedinou oficiálně představenou karosářskou variantu, a to Coupé. Otevřené provedené BMW řady 8 se ukáže na nadcházejícím autosalonu v Los Angeles. Obě provedení pohání dvojice motorů, zážehový V8 s objemem 4,4 litru a vznětový řadový třílitrový šestiválec.

Třetí varianta Gran Coupé s lehce prodlouženým rozvorem kvůli většímu prostoru pro nohy, se postaví proti vozům, jako je Porsche Panamera nebo Mercedes-CLS.

Zamaskované provedení BMW řady 8 Gran Coupé je už několik dní k vidění na Nürburgringu, takže jeho vzhled zatím není zřejmý, ovšem na díky videu si můžeme udělat představu o tom, jak bude jezdit.

Na záznamu je vrcholné provedení BMW M850xDrive Gran Coupé, které bude mít stejný výkon, jako zbytek modelové nabídky – konkrétně 530 koní a 750 Nm (V8) a 320 koní a 680 Nm (R6).

Podle dřívějšího vyjádření BMW vznikne také varianta M8, která dostane stejný výkon, jako má M5 (600 koní a 750 Nm). A vypadá to, že vznikne ještě výkonnější verze M8 s tradičním přídomkem Competition.

V přiloženém videu se podávejte na testvoací jízdu nového BMW řady 8 Gran Coupé.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů