BMW představilo sedan řady 1. Prodávat se začne na podzim, má to ale háček

Our theme
Redakce | 18.07.2016
BMW 1 Sedan. | foto: BMW
"Jedničková" řada automobilky BMW se rozroste o další kousek. Nabídku rozšíří malý sedan, který bavorský výrobce ukázal na první fotografii. Novinka se však bude pravděpodobně prodávat pouze v Číně.
Kompaktní sedan totiž BMW vyvinulo ve spolupráci se svou partnerskou čínskou automobilkou Brilliance. Auto tak má dokonale splňovat požadavky čínských zákazníků, mezi nimiž jsou sedany ve velké oblibě.

Vůz se v nejlidnatější zemi bude také vyrábět. O nasazení sedanu řady 1 v Evropě BMW mlčí.

Vzhled novinky navazuje na koncept BMW Compact Sedan, který byl představen loni v listopadu. Detaily produkční verze si však zatím bohužel neprohlédneme, automobilka totiž uvolnila jediný obrázek. Ze stejného důvodu zatím zůstává tajemstvím i podoba interiéru.

Podobně "opatrně" si BMW vede také s odhalením techniky - nevíme o ní nic. Předpokládá se ale, že sedan stojí na platformě UKL s hnanou přední nápravou, kterou už využívají modely 2 Active Tourer a X1.

Současná v Evropě nabízená řada 1 má zatím pohon všech kol, ale nová generace tuto skutečnost zřejmě změní. Použitá architektura současně naznačuje, že nová řada 1 dostane také přeplňované tříválcové motory o objemu 1,5 litru. Chybět ale pravděpodobně nebudou ani čtyřválce. 

BMW 1 Sedan by se veřejnosti mělo představit v září na autosalonu v Čcheng-tu, prodej by se měl rozběhnout v říjnu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů