BMW prozrazuje první informace o nové "trojce". Masku zatím neodkládá

Our theme
Radek Pecák | 16.08.2018
dalších 10 fotek
BMW 3 (2018) při testování na Nürburgringu | foto: BMW
Oficiální fotografie maskovaného BMW 3 nové generace pocházejí z testování na severní smyčce okruhu Nürburgring.
Zřejmě již během následujících dvou měsíců se dočkáme odhalení nové generace BMW 3. Tedy přinejmenším karosářské verze sedan. Zatím tiskové oddělení mnichovské automobilky odtajnilo pár technických údajů.

Například to, že v porovnání s minulou generací je novinka až pětapadesát kilogramů lehčí. V praxi to u nejprodávanějších verzí bude tedy vcelku neznatelný úbytek hmotnosti. Zajímavěji zní informace o rozložení hmotnosti mezi nápravami v ideálním poměru 50 na 50, snížení těžiště o celých deset milimetrů a výrazném rozšíření rozchodu kol. To by, společně s většími odklony kol, mělo zajistit lepší hodnoty příčného zrychlení.

BMW se také v materiálu chlubí, že přepracovalo svůj přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec a ten nyní nabídne nejvíce výkonu ze všech motorů této kategorie, které kdy byly použity v sériovém modelu BMW. Zatím nejvíce koní nabízel agregát ve verzi 330i, který poskytoval 252 koňských sil. Uvidíme tedy, kam se tato hodnota posune. Němečtí sousedé totiž zatím umí z "dvoulitru" získat podstatně větší potenciál, byť se samozřejmě jedná o sportovní verze běžných "předokolek".

Motor samozřejmě získal filtr pevných části, a přes lepší výkonové parametry, má mít zhruba o pět procent lepší spotřebu. To i díky upravené osmistupňové automatické převodovce Steptronic.

Jízdním vlastnostem, ať již při klidné jízdě, nebo během sportovní vyjížďky, by měl prospět nový systém tlumení. BMW totiž vůbec poprvé použilo tlumiče s charakteristikou závislou na míře jejich stlačení. Tyto tlumiče budou součástí standardní výbavy.

Ve podobě s o 20 procent zvýšenými tlumícími silami budou také součástí M sportovního podvozku, který je navíc o 10 mm nižší a je vybaven 18palcovými koly z lehké slitiny. !Rozdíl mezi standardním a "M" podvozkem je ještě výraznější než dříve,“ říká Peter Langen - vedoucí oddělení jízdních zkoušek. „M sportovní podvozek má kromě toho odolnější silentbloky a stabilizátory, tvrdší pružiny a dostal další výztuhy podvozku.

Aby bylo možné ještě více posílit dynamické vlastnosti, je nový M sportovní podvozek nabízen výhradně v kombinaci s variabilním sportovním řízením, které také doznalo úprav.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů