Bondův Aston Martin DB10 jde do aukce. Měl by vydělat přes 35 milionů

Our theme
Redakce | 22.01.2016
Aston Martin DB10. | foto: Aston Martin
Britská automobilka Aston Martin speciálně pro nový film s Jamesem Bondem stvořila model DB10, který nikdy nebyl určen pro sériovou produkci. To však neznamená, že byste si ho nemohli koupit.
Jeden exemplář totiž zamíří do charitativní aukce, kterou 18. února pořádá aukční síň Christie's. Člověk, který si auto koupí, přitom dostane opravdu mimořádně vzácný kousek.

Pro natáčení nové bondovky Spectre sice bylo postaveno celkem 10 těchto vozů, ale většina z nich byla poškozena. Produkce si nakonec ponechala jen dva kusy, které sloužily především k propagačním účelům.

Aston Martin DB10.


A právě jeden z nich se objeví v aukci.

Aukční síň Christie's očekává, že se jedinečný sporťák prodá za částku přesahující milion liber, tedy v přepočtu 35 milionů korun. A aby nalákala kupce, zdůrazňuje, že druhý Aston už rozhodně k prodeji nabídnut nebude.

Nabízený Aston Martin DB10 přitom není jen filmovým hrdinou, jde o plnohodnotné luxusní a rychlé auto. Pod speciálně navrženou karoserií z uhlíkových kompozitů se ukrývá technika a 4,7litrový osmiválec z modelu V8 Vantage S. Motor je spojen s manuální převodovkou.

Aston Martin DB10.



Interiér pak nabídne jemnou kůži, karbon a leštěný hliník. Sběratele potěší také plaketka s podpisem herce Daniela Craiga, jenž agenta 007 v posledních letech ztvárnil.

Kromě sporťáku aukční síň nabídne i jiné předměty spojené s poslední bondovkou. Zajímavé mohou být třeba Bondovy hodinky Omega Seamaster 300 nebo laptop, který ve filmu používal Q.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů