Buick Avista je luxusní kupé s technikou z Camara. Má 400 koní

Our theme
Redakce | 11.01.2016
dalších 11 fotek
Koncept Buick Avista. | foto: Buick
Americký koncern General Motors chce tradiční značce Buick vrátit lesk a slávu. Kdysi věhlasná značka byla v posledních letech v jistém útlumu a nad vodou ji držela hlavně Čína, kde má širokou zákaznickou základnu. Nový koncept Avista naznačuje, že by Buick opravdu mohl být na dobré cestě.
Studie Avista, kterou Buick ukazuje na autosalonu v Detroitu, představuje velké kupé s uspořádáním sedadel 2+2. Základem je koncernová platforma Alpha, známá například z Cadillaků ATS či CTS a především z nového Chevroletu Camaro.

Blízkou technickou příbuznost s novou generací ikonického "muscle caru" potvrzuje také stejný rozvor i totožný rozchod kol vpředu i vzadu.

Koncept Buick Avista.


Poslání obou aut je však úplně jiné. Zatímco Camaro je klasický americký sporťák, Avista má být pohodlné a luxusní "gétéčko". Stačí se ostatně podívat na interiér, v němž najdeme řadu ušlechtilých materiálů.

Pohodu pro posádku má zajistit také například speciálně navržená zvuková izolace, čištění vzduchu a dokonce i aromaterapie.

Kabina kromě toho vypadá poměrně futuristicky. Je tedy jasné, že v případě sériové výroby bude vyhlížet docela jinak. 

Koncept Buick Avista.


Pod kapotou se ukrývá dvěma turbodmychadly přeplňovaný třílitrový šestiválec o výkonu 400 koní, který samozřejmě roztáčí zadní kola. Spojen je s osmistupňovým automatem.

Koncept dále dostal adaptivní podvozek, systém vypínání válců i stop/start, tedy technologie, které jsou pro současné automobily už poměrně standardní záležitostí. Kupé stojí na 20palcových hliníkových kolech.

O případné sériové produkci zatím výrobce mlčí, ale zároveň ji ani nevyloučil. Použitá technika však naznačuje, že by Avista mohla mít k výrobě docela blízko.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů