Carlsson obléká kabriolet třídy S od Mercedesu do retro stylu

Our theme
Anna Russová | 23.12.2016
dalších 19 fotek
Carlsson
Mercedes-Benz třídy S kabriolet je hotové ztělesnění elegance a dokonalosti. Německý úpravce Carlsson k tomu přidal ještě špetku retra.
Carlsson to s úpravami vozů Mercedes-Benz opravdu umí, i pro něj však byla třída S kabriolet velkou výzvou. Úprava je ale již hotova a dostala jméno Diospyros.

Není to vymyšlené slovo, Diospyros je rod subtropických a tropických rostlin z čeledi ebenovitých, v češtině se mu říká tomel. Jsou to až 50 metrů vysoké stromy nebo keře, jejichž dřevo (nazývané eben) je velmi tmavé. Počet těchto dřevin se na světě neustále snižuje a jeho exkluzivita tak roste.

I díky tomu je zřejmé, proč Carlsson zvolil právě tento název. Auto totiž kombinuje lakování a barvy interiéru, které mají právě strom tomel a ebenové dřevo evokovat. Uvnitř nechybí dřevové obložení z tohoto stromu, které skvěle ladí ke zbytku hnědého interiéru.

Trochu zvláštní je barva karoserie, která rozhodně nezapadne v davu. Vše doplňují nová kola Carlsson 1/12 EVO o rozměrech 9×20 palců vpředu a dokonce 10,5×20 palců vzadu.

Carlsson úpravu nabízí pro všechny varianty kabrioletu třídy S, přidává dokonce i možnost zvýšení výkonu.

A kolik za takové auto zaplatíte? Ceny začínají na 214 000 eur, což je v přepočtu asi 5,8 milionu korun.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů