Caterham spojil síly s obchodním domem Harrods. Vznikl "luxusní" model Seven

Our theme
Redakce | 08.10.2016
dalších 6 fotek
Caterham Harrods Seven. | foto: Caterham
Značka Caterham je symbolem jednoduchosti, lehkosti, ovladatelnosti a radosti z řízení. Na nějaký luxus tento britský výrobce vždycky kašlal. Až dosud. Caterham totiž představil honosnou - tedy alespoň na jeho poměry - spediální edici modelu Seven.
Vůz vznikl ve spolupráci se známým londýnským obchodním domem Harrods, jehož jméno také edice nese. Designéři Harrods auto vybavili speciálním zeleným lakem, jehož odstín odpovídá zelené, jež je pro tento obchodní dům charakteristická, a přidali dva bílé pruhy se zlatým lemováním.

Uvnitř najdeme čalounění z krémově hnědé kůže, dřevem vykládanou palubní desku a logo Harrods na hlavici řadicí páky. Zajímavostí je také obarvení některých dílů podvozku zlatým práškem.

Caterham Harrods Seven.


Jako základ speciální edice posloužil Caterham Seven ve verzi 420. Ta pod kapotou ukrývá dvoulitrový motor o výkonu 214 koní (157 kW), který lehký roadster dostane z klidu na stovku za pouhé 3,8 sekundy. Maximální rychlost činí 219 km/h.

A cena? Ta je ve srovnání se standardním modelem 420 dvojnásobná. Edice Harrods totiž stojí bez příplatků 59 999 liber, tedy v přepočtu 1,8 milionu korun.

Mimochodem, Caterham variantu Harrods také využívá jako ukázku toho, co všechno s modelem Seven umí udělat. Výrobce totiž nedávno otevřel oddělení Signature, které má plnit individuální přání zákazníků právě v oblasti vzhledu i interiéru.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů