Chcete luxusní SUV, které nikdo jiný v Česku mít (zřejmě) nebude? Kupte si tohle

Our theme
Daniel Fuglevič | 26.03.2018
dalších 16 fotek
Rayton Fissore Magnum. | foto: sauto.cz
Říká vám něco Rayton Fissore Magnum? Ne? Pak vězte, že jde o vzácné SUV, které na našich silnicích zrovna často neuvidíte. Tedy nejspíš vůbec. A přitom ho můžete snadno vlastnit.
Přehlédněte onu karoserii připomínající nafouklý Fiat Uno a vidíte před sebou italskou odpověď na Range Rover. Tedy alespoň takto svůj model viděl malosériový výrobce Rayton Fissore, který se již od roku 1975 zabýval designem, stavbami prototypů a úpravami sériových automobilů.

V roce 1984 však malá firma uvedla svůj vlastní model, který se ambiciózně chystal okouzlit jedny z prvních zájemců o vozy rostoucí kategorie luxusních SUV. Magnum s pohonem všech kol sice možná nezasáhlo kdovíjak úžasným designem, ale uvnitř nabídlo výbavu a komfort vyrovnávající se právě váženému Range Roveru.

Rayton Fissore pochopitelně neměl prostředky na vývoj vlastních motorů, a tudíž se pod kapotou tohoto SUV v průběhu let objevovaly benzinové a naftové čtyřválce či šestiválce od Fiatu, Alfy Romeo, WM Motori a dokonce BMW. Na trhu USA dostalo Magnum pod názvem Laforza i osmiválec z tehdejšího Fordu Mustang.

Jak byste ovšem asi čekali, firma Rayton Fissore, a ani její pozdější majitel společnost Laforza, s malosériovým SUV trh v žádném případě neovládla, stačila prodat něco přes 6 tisíc vozů a po roce 2003 už produkce nadobro skončila.

V Česku je jeden kus na prodej. A není ani moc drahý...
Každopádně je ale vzácností, že právě jeden Magnum se objevil i na české inzerci. Auto sem bylo dovezeno jistým nadšencem přímo z Itálie, a klidně by se tedy mohlo jednat o vůbec jediný takový kousek na území Česka, kdo ví…

Tento exemplář z roku 1988 používá naftový 2,4litrový přeplňovaný čtyřválec WM Motori o výkonu kolem 111 koní (81 kW), manuální převodovku a najeto má 147 193 kilometrů. Nic hrozného, přičemž karoserie vypadá v perfektním stavu bez koroze.

A i tento Magnum má fakt slušnou výbavu. Uvnitř najdete kožené čalounění, alarm, klimatizaci, rádio, centrální zamykání, elektricky ovladatelná okna i zrcátka (ta jsou vyhřívaná), dřevěné obložení, posilovač řízení nebo uzávěrku diferenciálu.

Za požadovaných 169 900 korun navíc dostanete bezmezný pocit jedinečnosti. A to se vyplatí.

Auto se nachází u prodejce v Brně, takže pokud máte zájem o neúspěšného, ale zato vzácného rivala Range Roveru, o kterém budete samozřejmě poučovat své neznalé kamarády, utíkejte na tento inzerát.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů