Čínská automobilka okopírovala historické miniauto od BMW. A chce ho prodávat

Our theme
Dominik Valášek | 17.01.2018
Eagle EG6300K. | foto: Eagle
V Číně existuje cosi, co se legislativně nazývá „elektrické vozidlo s nízkou rychlostí“. Vznikl proto segment maličkých elektrických aut se slabými elektromotory, která však nabírají nejrůznějších tvarů a občas bez servítek kopírují auta ze západu.
Jednou takovou kopií je i zbrusu nový vůz Eagle EG6300K. Ten ovšem nekopíruje současné auto tak, jak je běžně zvykem. Místo toho se vrací o několik dekád do minulosti a svou inspiraci si bere v miniautě BMW Isetta, potažmo v její čtyřmístné variantě BMW 600.

Prťavé auto vajíčkovitého tvaru odívá vlastně i docela pěkný retro design, ve kterém lze malé bavoráky z padesátých let spatřit na první dobrou. Vůz je i podobně velký. Na délku měří jen 3,3 metru a rozvor náprav je 1,94 metru. Hmotnost činí přibližně 750 kilogramů.

Bohužel jak odhaluje první fotka interiéru, retro pojetí se týká pouze exteriéru. Stísněný interiér pro čtyři osoby žádné retro prvky nepobral a vypadá naprosto všedně. A všední jsou samozřejmě i dveře, neboť legendární odklápěcí příď jako u Isetty se bohužel nekoná.

Jak bylo naznačeno již v úvodu, žádné velké výkony tato čínská hračka neumí. Elektromotor podává velmi skromný výkon 5,3 koně (3,9 kW) a klasický olověný akumulátor by se měl postarat o dojezd okolo 120 kilometrů na nabití. To by do města mohlo i stačit a mimo město se jezdit stejně moc nedá. Maximální rychlost totiž činí pouhých 60 km/h. 

Ve výsledku se tedy nejedná o žádnou parádu, ale je třeba brát v potaz zaměření na mladé lidi a také cenu. Eagle EG6300K je v Číně již v prodeji a stojí v přepočtu něco kolem 83 tisíc korun.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů