MG, Dongfeng nebo Lynk. Ojetá auta z Číny lákají čím dál víc díky ceně a výbavě

Our theme
Martin Pleva | 20.03.2024
dalších 10 fotek
Lynk & Co 01. | foto: se svolením Auto Průhonice
Značky aut, které čeští řidiči donedávna přehlíželi nebo se na ně dívali skrz prsty, jsou na našich silnicích k vidění čím dál častěji. Čínské automobilky jako třeba MG, Dongfeng nebo Lynk & Co si totiž získávají stále větší pozornost zejména díky příznivé ceně a bohaté výbavě, na mnohé působí i jejich specifický design. Nelze se tedy divit, že zájem o čínská auta značně vzrostl v prvním čtvrtletí tohoto roku také v našich bazarech. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali na nabídku právě těchto aut.
Stále častěji se cestách potkáváme se značkami aut, které jsme na našich cestách dříve nevídali, ale které se už i tuzemským řidičům postupně dostávají do povědomí. Řeč je o vozech značek MG, Dongfeng nebo Lynk & Co.

„Tyto čínské vozy jsou na cestách hojně zastoupeny nejen jako nové, ale čím dál častěji se objevují i na našem webu TipCars.com mezi ojetinami. Aktuálně můžeme nabídnout téměř 300 čínských ojetých vozidel. Dá se říct, že za první kvartál letošního roku došlo v hledanosti těchto vozů na našem webu k výraznému nárůstu oproti poslednímu kvartálu roku 2023,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali tři ojetá auta čínských značek. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.
Dongfeng T5 EVO
Dongfeng T5 EVO., zdroj: se svolením Auto Tichý


Náš první tip je na vůz Dongfeng T5 EVO 1.5Ti, který se prodává za 759 990 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od března 2023 a najeto má 10 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 1499 ccm s výkonem 130 kW (176 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, tempomat, osm airbagů, parkovací kameru, multifunkční volant, automatickou klimatizaci, přední i zadní světla LED, digitální přístrojovou desku, zatmavená zadní skla, elektrické víko zavazadlového prostoru, vyhřívaná a odvětrávaná sedadla, potahy z kůže či panoramatickou střechu.

Lynk & Co 01
Lynk & Co 01., zdroj: se svolením Auto Průhonice


Náš druhý tip je na vůz Lynk & Co 01 PHEV DCT, který se prodává za 649 000 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od ledna 2022 a najeto má 30 tisíc kilometrů. Auto má hybridní pohon s motorem o objemu 1477 ccm a výkonem 132 kW (179 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, adaptivní tempomat, šest airbagů, sledování únavy řidiče, parkovací kameru, automatické parkování, multifunkční volant, dvouzónová klimatizace, přední i zadní světla LED, palubní počítač, bezklíčové startování, elektrické víko zavazadlového prostoru, zatmavená zadní skla, panoramatická střecha, vyhřívaná sedadla či paměť nastavení sedadla řidiče.

MG ZS
MG ZS., zdroj: se svolením Algon


Náš třetí tip je na vůz MG ZS 1.5 MT, který se prodává za 409 001 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od listopadu 2022 a najeto má 17 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu1498 ccm.

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, šest airbagů, multifunkční volant, palubní počítač či zadní parkovací senzory.

Kompletní nabídku těchto vozů najdete ZDE.
Na co si dát pozor při koupi ojetého auta? A jak ojeté auto rychle prodat?
• Na tyto a další zajímavé otázky odpovídal šéf inzertního auto-moto webu TipCars Marek Knieža. 
• Podívejte se ve videocastu Deník s nadhledem na jeho rady a doporučení.
Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů

Warning: html_entity_decode(): charset `cp1250' not supported, assuming utf-8 in /home/ebm/www/tipcars6/jsonld.php on line 41