Citroën modernizoval praktické Berlingo. Prodávat se začne v červnu

Our theme
Redakce | 22.02.2015
dalších 7 fotek
Citroën Berlingo. | foto: Citroën
Druhá generace Citroënu Berlingo prošla modernizací. Francouzská automobilka novinku představí na ženevském autosalonu. V Česku se začne prodávat v červnu.
Facelift a omlazení techniky se týká osobní verze Multispace i užitkového provedení. Obě varianty dostaly přepracovanou přední část a zajímavé je, že výrobce bude auto nabízet se čtyřmi odlišnými nárazníky podle zvolené výbavy. Výbava Live má nelakovaný nárazník v černé barvě, Feel sladí barvu s odstínem karoserie, Shine pak sází na nárazník s vystupujícími černými pláty, do kterých jsou zabudovány "lampy" tvořené světlomety pro denní svícení s LED diodami a mlhovkami. A konečně výbava XTR přidává černý pás pod maskou chladiče a prvek připomínající kryt podvozku.

Citroën Berlingo.



Osobní verze Berlinga na délku měří 438 centimetrů, široká je 181 cm, vysoká 180 cm a rozvor činí 273 cm. Její velkou předností je tradičně prostorný a praktický interiér: například pro kolena cestujících je na zadních sedadlech k dispozici 24,5 cm. Zavazadlový prostor má objem 675 litrů, který je možné po vyjmutí zadních sedadel (druhou řadu tvoří tři samostatné sedačky) zvětšit až na 3000 l. Hodí se také řada odkládacích schránek, jejichž celkový objem může podle verze výbavy dosahovat až 170 litrů.

Vůz lze pořídit s jedněmi i dvěma posuvnými dveřmi, s víkem zavazadlového prostoru s otvíracím oknem či s asymetrickými zadními dvoukřídlými dveřmi. Výbavu pak lze rozšířit o systém automatického brzdění, přední parkovací senzory nebo zpětnou parkovací kameru. Její obraz se promítá na nový sedmipalcový dotykový displej, který slouží i jako hlavní ovládací prvek multimediálního systému.

Citroën Berlingo.



Modernizované Berlingo dostává také naftovou šestnáctistovku z řady BlueHDi, která splňuje normu Euro 6. K dispozici jsou tři verze: základní poskytuje 75 koní, prostřední varianta 100 koňských sil a nejvýkonnější 120 koní.

V nabídce nadále zůstávají dosavadní zážehové motory 1.6 VTi.

Nové turbodiesely najdeme i v užitkovém Berlingu, které bude nabízeno ve dvou různě dlouhých verzích: provedení L1 dosahuje délky až 370 centimetrů, L2 pak 410 cm.

Citroën Berlingo.



Kromě vozů se spalovacími jednotkami ale Citroën bude prodávat i verzi s elektromotorem. Ta je určena především do městského provozu a chlubí se dojezdem až 170 km.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů