Citroën plánuje návrat k velkým automobilům

Our theme
Jiří Švamberk | 10.05.2019
Koncept Cxprience Citroën představil v roce 2016 | foto: Citroën
Nová vlajková loď francouzské značky by se měla objevit v roce 2021.
Šéfka značky Citroën Linda Jacksonová se na šanghajském autosalonu rozpovídala o budoucnosti této kdysi věhlasné a pokrokové automobilky. Jacksonová uvedla, že aby automobilový svět bral Citroën i nadále vážně, musí mít modely v každém z důležitých segmentů, včetně velkých luxusních automobilů. A Citroen má právo být značkou, která svým zákazníkům takový automobil nabídne.


 
Zároveň uvedla, že nepůjde o tradiční luxusní vůz. Citroën byl vždy průkopníkem, takže se je nač těšit. A dočkáme se ho už za pár let, přesněji řečeno v roce 2021.
 
Nový Citroën by měl vzniknout na platformě EMP, na které je postaven třeba Peugeot 508.  Tato platforma podporuje plug-in hybridní vozy i klasické spalovací automobily. Citroen však pracuje na úpravě platformy, aby byla schopna pojmout také plně elektrický pohon.

Koncept Cxprience Citroën představil v roce 2016

 
Design by se měl inspirovat konceptem Cxprience, který Citroën představil v roce 2016, takže se nakonec můžeme dočkat také velkého pětidveřového hatchbacku. Pakliže to bude typický Citroën, nemáme s tím žádný problém.
 
V galerii si můžete koncept Cxprience prohlédnout.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů