Citroën vrací do hry oblíbený model C5. Premiéra se odehraje za tři týdny

Our theme
Radek Pecák | 23.03.2021
dalších 8 fotek
Koncepční vůz Citroën CXperience | foto: Citroën
Na začátku června roku 2017 skončila výroba druhé generace oblíbeného modelu střední třídy C5. Nyní už se ví, kdy se představí třetí pokračování tohoto automobilu.
Přesně 12. dubna letošního roku odtajní Citroën podobu své nové vlajkové lodi. Na zatím blíže neupřesněnou světovou premiéru informuje na oficiální Twitterové stránce.

Na grafice sice není žádný text, z něhož by vyplývalo, že půjde právě o tento model, ovšem leccos napovídají tvary světelných linek, které toto sdělení provází.

Upomínají totiž na již pět let starý koncepční automobil, který se prezentoval na autosalonu v Paříži. Už tehdy se mluvilo o tom, že jde o předobraz nastupující generace tohoto zástupce automobilové střední třídy. Odpovídaly tomu i jeho rozměry. Třeba délka je 485 centimetrů.

Na design exteriéru i interiéru se můžete podívat do naší fotogalerie.

Ovšem poté se informace o datu premiéry novinky různily. Jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se zákazníci budou muset bez nové "cé pětky" obejít. Poslední kusy minulé generace sjely z výrobní linky už před bezmála čtyřmi roky.

Podle dostupných informací je automobil zkonstruován na základě platformy EMP2. Tu využívají v koncernu PSA také vozy Citroën C5 Aircross, DS9 či Peugeot 508.

Tato platforma umožňuje elektrifikaci. Je tedy vysoce pravděpodobné, že kormě spalovacích motorů bude vůz moci využít také pohon typu plug-in hybrid.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů