Corvette „v kombíku" existuje. Podívejte se

Our theme
Dominik Valášek | 03.02.2017
další 4 fotky
Callaway Corvette Aerowagen. | foto: Callaway
Už je to nějaký ten pátek, co firma Callaway poprvé odhalila záměr vyrobit praktičtější verzi sporťáku Corvette. Už na prvních obrázcích vypadal vůz opravdu dobře, ale teprve první živé fotografie nás jen utvrzují v tom, že „Corvette v kombíku" má světu co říci.
Jedná se o vůbec první hotový kus Corvette se slibovanou nástavbou, kterou Callaway ukázal světu na trati Chuckwalla Valley Raceway během natáčení televizní reklamy. Další představení, tentokrát už pro veřejnost, proběhne koncem dubna v National Corvette Museum, tedy v americkém muzeu, věnovaném historii a současnosti amerického supersportu.

Čtěte také: Druh na vymření? Superaut s atmosférickým motorem zůstala hrstka, podívejte se

Aby se z obyčejné Corvette mohl stát Aerowagen, zmizí z ní původní zadní okno a přibyde další panel střechy, protažený téměř ke konci auta. Zároveň se na voze objeví i prodloužené boční panely s označením Aerowagen a opravdu maličké zkosené zadní okno, přes které pravděpodobně nebude nic vidět.

Prakticky vzato si Corvette asi významně polepší v oblasti nákladového prostoru, neboť vzhledem k tomu, že zůstaly zachovány klasické panty, bude se nyní otevírat celá zadní část střechy jako jedno velké víko. Žádný další účel přestavba na Aerowagen vlastně nemá, ale jedná se o docela zajímavou designovou vychytávku a způsob, jak se zrovna s tou svojí Corvette odlišit.

Čtěte také: Challenger Demon bude monstrum s jedinou sedačkou a tlustým zadkem

Přestavba je navíc zcela vratnou úpravou, takže vůz lze hodit do původní podoby prakticky kdykoliv. Zároveň se ale jedná o dost drahou srandu. Aerowagen lze opatřit na jakoukoliv verzi Corvette generace C7 a cena činí 14 990 dolarů (v přepočtu asi 375 tisíc korun).

Pokud budete chtít svůj Aerowagen již nalakovaný, připravte si další 2 980 dolarů (74 500 korun). Decentní křídlo na zádi vyjde na 1 995 dolarů (50 tisíc korun).
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů