Čtyřdveřový Mercedes-AMG GT se chystá do výroby. Došlápne si na Panameru

Our theme
Daniel Fuglevič | 16.02.2018
dalších 11 fotek
Maskovaný prototyp čtyřdveřového Mercedesu-AMG GT. | foto: Mercedes-Benz
Ještě před premiérou na autosalonu v Ženevě nám Mercedes ukazuje fotky svého nového čtyřdveřového kupé při testování v aerodynamickém tunelu. Prozatím maskovaná novinka se bude snažit konkurovat například Porsche Panamera.
Na přibližnou podobu nového modelu nás přitom lákal už dřívější koncept čtyřdveřové verze sportovního modelu AMG GT. Na jeho fotky se můžete podívat v galerii. Stále ale nevíme, jak se bude model doopravdy jmenovat, spekuluje se však o označeních GT4 nebo GTC4.

Fotky z testování maskovaného prototypu v aerodynamickém tunelu napovídají, že Mercedes už pouze ladí detaily a je připraven model předvést na březnovém autosalonu v Ženevě.

Designem můžeme očividně čekat inspiraci v původním konceptu, ale taky současném sedanu CLS se splývavou zádí. Tohle čtyřdveřové „AMG GT“ by se pak mělo v hierarchii modelové řady zařadit právě nad CLS, a to jak luxusem uvnitř a výkonem, tak pochopitelně i cenou. Konkurovat pak chce dokonce Porsche Panamera.

Pod kapotou by se měla objevit strojovna od AMG, přesněji tedy osvědčený dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, který například v ostrém sedanu E63 S produkuje výkon až 612 koní (450 kW) a točivý moment 850 Nm.

Je rovněž pravděpodobné, že v nabídce se později ukáže i hybridní ústrojí. Tuto myšlenku právě nadhodil i dřívějšího koncept, který využíval zmíněný osmiválec AMG spojený s elektromotorem pro celkový výkon kolem 816 koní (600 kW). Nezbývá tedy než čekat, co všechno nám Mercedes v Ženevě ukáže.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů