Kudy povede objížďka? V noci se na Vysočině kvůli demolici uzavře dálnice D1

Our theme
Ondřej Švára | 22.03.2024
Most u Řehořova půjde k zemi. | foto: Deník/Martin Singr
Úplné uzavření dálníce D1 na Vysočině si vyžádá demolice mostu u Řehořova. D1 bude na 126. kilometru neprůjezdná v noci ze soboty 23. března na neděli 24. března. Konkrétně řidiči neprojedou od sobotních 21 hodin do neděle 9 hodin mezi exitem 119 Velký Beranov a exitem 134 Měřín. 
Demoliční práce začínají už v pátek 22. března večer a skončí v pondělí 25. března v 7 hodin ráno. Po většinu času se provoz na dálnici D1 omezí částečně a doprava bude vedena jedním pruhem ve směru na Prahu a druhým na Brno.

Demolice nadjezdu u Řehořova omezí dopravu na dálnici D1. Hovoří mluvčí ŘSD Jan Rýdl:

Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5 t povede obousměrně mezi exitem 119 Velký Beranov a exitem 134 Měřín po silnici přes Řehořov. "Na dvou mostech na této trase, kvůli jejich nižší zatížitelnosti, bude kyvadlový provoz, řízený regulovčíky,” uvedl Jiří Veselý z Ředitelství silnic a dálnic.

Mapa objížďky., zdroj: ŘSD ČR


Pro vozidla do 3,5 t bude objížďka vedena rovněž obousměrně a to po silnicích přes Zhoř, Stáj, Arnolec a Černou. "V obci Arnolec se kvůli prudké a úzké zatáčce doprava rozdělí a směrem na Brno bude vedena k obci Jersín a odtud do Černé," vysvětlil Veselý.

Most v Řehořově byl postaven v roce 1979 a sloužil k přesunu zemědělských strojů. Nyní je most určen k demolice kvůli jeho špatnému stavu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů