Další rychlý Golf pro sraz u Wörthersee: Studentské GTI má 400 koní

Our theme
Redakce | 05.05.2016
dalších 12 fotek
Studie Volkswagen Golf GTI Heartbeat. | foto: Volkswagen
U rakouského jezera Wörthersee právě probíhá tradiční setkání fanoušků produktů koncernu Volkswagen. Letošní ročník je zasvěcen především 40. narozeninám sportovního Golfu GTI. Oslavou dlouhé existence tohoto vozu je také studie Golf GTI Heartbeat.
Jde o studentský projekt, na němž se podílelo celkem 12 lidí. Nejzajímavější na autě je technika, přeplňovaný dvoulitr totiž nabízí rovných 400 koní, tedy o 90 více než produkční GTI Clubsport S, který Volkswagen v souvislosti se srazem u Wörthersee také představil. Všechna síla putuje přes manuální převodovku na přední kola.

Představení nového Volkswagenu Golf GTI Clubsport S najdete zde.

Narozdíl od Clubsportu S je však Heartbeat jen konceptem, pouhou designovou studií. Kromě zvláštního barevného provedení zaujme například 20palcovými koly a hodně sníženým podvozkem. Uvnitř chybí zadní sedačky, jejichž místo zabral audiosystém se sedmi reproduktory o výkonu 1360 wattů.

Studie Volkswagen Golf GTI Heartbeat.


Heartbeat ale není jediným studentským autem u Wörthersee se značkou Volkswagen. Studenti ze saského Zwickau (či Cvikova, chcete-li) si pro sraz připravili studii Golf R Variant Performance 35.

Ostrý kombík také pohání přeplňovaný dvoulitr, tentokrát však naladěný na 350 koní. Motor doplňuje šestistupňový dvouspojkový automat a pohon všech kol. Na stovku prý koncept zrychlí za 5,1 sekundy, maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Samozřejmostí je opět výrazný vzhled, velká kola, řada "ozdob" a výkonné audio. V kufru je dokonce dětské kolo v podobném barevném provedení.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů