Milovníci skútrů Suzuki si vyjeli na Karlštejn, cestou zvládli i motogymkhanu

Our theme
Viola Procházková | 27.05.2024
dalších 10 fotek
Na skútru zábavně a bezpečně | foto: Se svolením Suzuki
Vypilovat své jezdecké schopnosti, získat nové zkušenosti a užít si trochu zábavy na vyjížďce malebnou krajinou. Takový byl cíl akce, kterou společnost Suzuki uspořádala pro své zákazníky a majitele malých i velkých skútrů.
Není sporu o tom, že skútr představuje geniální dopravní prostředek do velkých měst. Majitelé však stále častěji zjišťují, že se dá jejich jednostopé vozidlo využít i k volnočasovým vyjížďkám po vzoru pravověrných motorkářů.

Suzuki AN 400 Burgman, esence zábavy na dvou kolech:
Jelikož značka Suzuki dlouhodobě pracuje na řidičské osvětě svých zákazníků - a to včetně majitelů motorek a skútrů -, pozvala své „skútraře“ na zábavnou víkendovou jízdu, spojenou s úkoly, na nichž si jezdci mohli vyzkoušet své jezdecké schopnosti.

Na parkovišti u pražského pivovaru Spojovna se sešlo kolem dvacítky jezdců z celé České republiky. Přítomny byly jak aktuální stopětadvacítkové modely z nabídky Suzuki, tak velké čtyřstovkové Burgmany, včetně youngtimeru z roku 1999.

Na skútru zábavně a bezpečně, zdroj: Se svolením Suzuki


Na akci vyrazila i Nikola Červinková
Mezi jezdci nechyběly ani známé osobnosti, například sportovní moderátorka Nikola Červinková, která se do jedné stopy zamilovala během reportáží z letošního Dakaru, nebo herecká dvojice Patrik a Markéta Děrgelovi, jež jsou v sedle skútru úplnými nováčky.

Zhruba dvouhodinová vyjížďka vedla klikatou silničkou Břežanského údolí a pokračovala středočeskou přírodou, přes malebné vyhlídky a zajímavá místa, jako je například lom Velká Amerika či Svatý Jan pod Skalou. Vzhledem k tomu, že počasí jezdce již od rána zásobovalo vydatnými sprškami a také silným větrem, otestovali své schopnosti skutečně na maximum.

Aby toho nebylo málo, připravili pořadatelé po cestě hned několik stanovišť s testy zručnosti, jež s jízdou na motorce či skútru úzce souvisejí. Účastníci si vyzkoušeli například držení rovnováhy na Bosu a motogymkhanu neboli slalom na dráze postavené z kuželů, nechyběl ani vědomostní kvíz o značce Suzuki a jejích modelech.

Otestujte své vědomosti o skútrech Suzuki v kvízu, který řešili i účastníci vyjížďky:

Přibližně šedesátikilometrová trasa měla cíl v restauraci v těsné blízkosti Karlštejna, kde vítězové soutěže převzali ceny a zhodnotili své zážitky. Zkušenosti a postřehy mohli probrat také s profesionálním instruktorem Jiřím Heiníkem a zástupci značky Suzuki. Pokud někdo z přítomných dosud nevěřil, že skútr nabízí kromě rychlé dopravy i svobodu a zážitky, po skončení akce už určitě nepochyboval.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů