Dovozce značek Volkswagen, Seat a Audi odtajnil plány. Novinek bude přes třicet

Our theme
Radek Pecák | 30.01.2019
Čtyři hlavní značky dovozce Porsche ČR | foto: Porsche ČR
V loňském roce se v Česku v porování s přecházejícím prodalo méně vozů značek Volkswagen, Audi a Seat než v roce 2017. Letos má nastat obrat.
Obrovskou dávku novinek chystá pro své zákazníky tuzemské zastoupení značek Audi. "V tuto chvíli můžeme odtajnit jen velmi málo z toho, co připravujeme," uvedl na výroční konferenci společnosti šéf divize Audi společnosti Porsche ČR Marcel Archleb.  „Hned v prvním čtvrtletí rozšíří portfolio našich vozů plně elektrický Audi e-tron. V neposlední řadě se těšíme i na premiéry od Audi Sport, jako první se u našich prodejců objeví modernizované Audi R8," dodal. Ještě v prvním čtvrtletí se rovněž začne nabízet modernizované Audi TT, Audi SQ2. K tomu lze samozřejmě připočítat novou generaci Q3, která se začala prodávat na samém počátku letošního roku.

O dalších premiérách zatím lidé z Audi ještě nechtějí mluvit. Na prezentaci během tiskové konference se objevilo v kolonkách 2., 3. a 4. čtvrtletí ještě 18! políček s otazníkem místo jména modelu. "Můžu prozradit jen to, že velká část z nich budou sportovnější, případně elektrifikované varianty stávajících modelů" dodal Archleb.

O něco jasněji je o novinkách divize  Volkswagen osobní vozy. V jejich případě se samozřejmě hlavní událostí stane příchod osmé generace Volkswagenu Golf, ale to nastane až na samém konci letošního roku. Ve stejnou dobu se pak začne prodávat model Neo, což je první zástupce plně elektrické řady I.D. Nejdříve se z novinek zákazníci této značky dočkají v dubnu malého městského vozu se vzhledem SUV, což je T-Cross. V září pak začne být k dispozici modernizovaná verze tradičního manažerského automobilu s označením Passat.

Také Seat již má jasno o tom, co uvede na trh. Již minulý týden jsme informovali o příchodu značky Cupra a jejího prvního modelu Cupra Ateca na tuzemský trh. Příští měsíc pak začne éra nového velkého SUV Tarraco a v samém závěru roku nahradí současnou generaci vozu Leon nová, v pořadí již čtvrtá.

Značka Volkswagen užitkové vozy doplní svoji řadu rekreačních vozidel o to největší. Grand California stojí na základech modeu Crafter. Ještě předtím však přijdou další dvě novinky, o kterých se prý zatím nesmí mluvit.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů