Dům, který utáhnete "osobákem"? V Kanadě vymysleli dokonce dvoupatrový

Our theme
Radek Pecák | 05.04.2022
další 4 fotky
Mobilní dům Thistle | foto: summittinyhomes.com
Na dvounápravový přívěs je možno umístit také malý dům, který měří na délku a na šířku 2,5 metru.
Zejména mladým lidem, kteří mají touhu poměrně rychle měnit místo svého pobytu, by mohl vyhovovat malý mobilní dům, který začíná nabízet kanadská firma Summit Tiny Homes.

Prohlédnout si ho zvenčí i zevnitř můžete v naší fotogalerii.

Na rozdíl od klasických obytných přívěsů, které mají trošku uniformní vzhled, je tento model s obchodním názvem Thistle (do češtiny se dá přeložit jako bodlák), velmi originální. Připomíná spíše rekreační chatu.

Uvnitř se podařilo vytvořit obytný prostor s rozlohou 14,8 m2. To také díky tomu, že v podkroví vzniklo místo pro ložnici s manželskou postelí. Do ní můžou v jedné nabízené variantě vést klasické schody, ve druhé pak žebřík. Pokud kupující zvolí žebřík, tak získá navíc prostor pro jídelní kout.

V ceně mobilního domu, který se v přepočtu prodává za přibližně 1 148 000 českých korun, je už ale téměř kompletní vybavení. Včetně třeba koupelny se sprchovým koutem v klasické velikosti, splachovacího záchodu a umyvadla. 

Zajištěn je ohřev teplé vody, kuchyňská linka s vařičem, mikrovlnnou troubou, dřezem, ledničkou a mrazákem. Vytápění zajišťuje elektrický krb.

Do obytné části se vejde také poměrně rozměná pohovka. Světlo sem proudí klasickým oknem. V noci pak interiér osvětlují LED světla.

Zmíněná kanadská firma má samozřejmě v nabídce také podstatně větší obytné domy. Ty už ale z místa na místa rodinným hatchbackem či SUV neodvezete.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů