Ferrari si hraje se slovy a SUV prý nevyrobí. Chystá totiž FUV...

Our theme
Daniel Fuglevič | 20.07.2017
Možný vzhled připravovaného SUV Ferrari F16X. | foto: Theophilus Chin
Nejprve jsme slyšeli, že Ferrari v žádném případě do segmentu SUV vstupovat nebude. Nedávno se však objevily informace, že na zbrusu novém "esúvéčku" značka opravdu pracuje. Podle Italů to ale není pravda, protože jejich novinka prý SUV nebude.
Nový model, prozatím označovaný jako F16X, má být postaven na základě GTC4Lusso a nabídne vyšší podvozek a o něco praktičtější karoserii. Více jsme již psali zde.

Ruka trhu totiž mluví jasně a zákazníci upřednostňují SUV a crossovery před vším ostatním. Jelikož se ale Ferrari dříve zapřísáhlo, že SUV do myšlenky značky nezapadá a nebude tyto vozy vyrábět, vedení se zřejmě nyní snaží z prekérní situace lehce vybruslit.

Marketingový šéf Ferrari Enrico Galliera totiž v nedávném rozhovoru pro britský magazín Autocar zmínil, že italská značka opravdu nebude produkovat SUV, protože tuto kategorii nelze nazývat sportovními auty. Nebudou tedy vyrábět čtyřdveřový model, jelikož ho nelze nazvat sporťákem.

Místo toho ale máme očekávat FUV, tedy „Ferrari Utility Vehicle“, ve volném překladu „užitkové vozidlo od Ferrari“. Chytrý mechanismus otevírání dveří má pak zajistit, že auto bude na první pohled vypadat jako dvoudveřové kupé.

Pravděpodobně tedy lze očekávat podobné uspořádání a otevírání dveří jako například u Mazdy RX-8, jejíž druha řada dveří je menší a otevírá se na druhou stranu.

Ferrari si tak pouze hraje se slovy. SUV nakonec vyrobí, bude mít zvýšený podvozek a čtveřici dveří, jen se v kruhu italské značky nebude označovat jako SUV. Což o to, že bude nakonec konkurovat chystaným rivalům jako Lamborghini Urus a Aston Martin DBX. Tedy dalším luxusním a drahým „esúvéčkům“.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů