Ford Puma zná české ceny. Městské SUV se prodává jako hybrid

Our theme
Jan Markovič | 04.10.2019
dalších 34 fotek
Ford Puma už není kupé, ale malý crossover. | foto: Ford
Auto se nyní nabízí se dvěma pohonnými jednotkami, později přijde další i automat.
Ford Puma se začal prodávat na českém trhu. Aktuálně se nabízí se dvěma motory. Základem je známý litrový tříválec 1.0 EcoBoost. Benzinový motor dosahuje výkonu 92 kW, tedy 125 koní. Modrý ovál tak jako základ nepoužil jeho slabší stokoňovou variantu. Jednotka je spárovaná s manuální šestistupňovou převodovkou. Cena začíná na 449 900 ve výbavě Titanium.

Druhou možností je tříválec vybavený mild-hybridním systém s 48V sítí. V takovém případě dostanete pohon o výkonu 114 kW, což je 155 koní. Vůz má znovu k řazení 6stupňový manuál, v tomto případě za něj zaplatíte alespoň 484 900 korun. I pro tuto verzi je základem výbava Titanium.

Ford Puma se nabízí celkem se čtyřmi výbavovými verzemi. Jde o Titanium, Titanium X, ST-Line a ST-Line X. Základ už obsahuje například 17“ kola z lehké slitiny, LED pro denní svícení, parkovací senzory, tempomat, navigaci s 8“ displejem, bezdrátovou nabíječku a sadu elektronických asistentů. Titanium X přidává třeba 18“ kola, automatickou klimatizaci nebo luxusní audio sestavu B&O. Varianty ST-Line jsou pak primárně zaměřeny na sportovní vzezření.

I když jde auto už nyní objednávat, zájemci si na jeho dodání musí chvíli počkat. „První vozy budeme předávat v lednu. Příští rok se také rozšíří nabídka nejen o nový motor, ale i možnost automatické převodovky,“ řekl Deníku.cz mluvčí českého zastoupení Ford Martin Linhart
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů