Ford začne v Česku prodávat model EcoSport. Malý crossover dorazí začátkem roku

Our theme
Jan Zajíc | 11.09.2017
dalších 8 fotek
Ford EcoSport. | foto: Ford
Zájemci o malý crossover budou mít v příštím roce další možnost volby. V Česku se totiž začne prodávat Ford EcoSport, tedy model, který se v současné generaci představil už v roce 2012. Tuzemští zákazníci ale budou moci koupit jeho modernizované provedení.
V Evropě se Ford EcoSport prodává už od roku 2014, automobilka od té doby hlásí 150 tisíc prodaných exemplářů. A co tedy přináší zmíněná modernizace? EcoSport například bude poprvé k dispozici s pohonem všech kol, to v případě, že zákazník zvolí nový čtyřválcový vznětový motor 1.5 EcoBlue, který je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou. Turbodiesel dosahuje výkonu 125 koní (92 kW) a točivého momentu 300 Nm. Normovaná kombinovaná spotřeba paliva činí 4,5l/100 km.

V polovině roku 2018 rozšíří nabídku také motorizace 1.5 EcoBlue v kombinaci s pohonem předních kol a novou šestistupňovou manuální převodovkou se sníženým třením. Již od zahájení prodeje bude k dispozici rovněž motor 1.5 TDCi o výkonu 116 koní (85 kW) s pohonem předních kol a novou šestistupňovou manuální převodovkou.

Zájemci o benzinový agregát mohou zvolit přeplňovaný litrový tříválec ve variantách o výkonech 140 koní (103 kW) a 125 koní (92 kW), v polovině příštího roku se objeví ještě slabší varianta s výkonem 101 koní (74 kW). Dodáván bude se šestistupňovou manuální převodovkou, prostřední variantu lze však kombinovat i se šestistupňovým automatem.

Omlazení malého crossoveru dále přináší lehce upravený vzhled s novou lichoběžníkovou mřížkou hranatými světlomety. Vzadu najdeme přepracovaný nárazník se sdruženými svítilnami. Zákazníci mohou vybírat z 12 výrazných barev karoserie, vzhled vozu pak lze individualizovat kontrastním lakováním střechy.

Zajímavosti je možnost rozhodnout se pro náhradní kolo umístěné viditelně na zádi.

V interiéru se objevuje upravená palubní deska, nově konstruovaná sedadla a za příplatek Ford nabídne i částečné kožené čalounění. Příplatková výbava dále zahrnuje například infotainment SYNC 3 s dotykovou obrazovkou v plovoucím designu o úhlopříčce osm palců, která podporuje ovládání gesty jako na chytrých telefonech. Systém lze pořídit rovněž s menší barevnou dotykovou obrazovku o úhlopříčce 6,5 palce. Barevná obrazovka 4,2“ se dodává s Bluetooth a dvěma vstupy USB.

EcoSport nově nabízí rovněž tempomat s nastavitelným omezovačem rychlosti nebo zadní parkovací kameru. Novinkou je i nový digitální přístrojový panel, tvořený displejem o úhlopříčce 4,2 palce. Připlatit půjde také třeba za vyhřívaný věnec volantu, automatickou klimatizaci, dešťový a světelný senzor nebo elektricky vyhřívaná a sklopná zpětná zrcátka.

Nový EcoSport bude možné objednávat také ve sportovně stylizovaném provedení ST-Line se sportovními doplňky. Na českém trhu se nový Ford EcoSport objeví začátkem příštího roku. Ceny budou oznámeny v říjnu tohoto roku.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů