Galerie: Představujeme kandidáty na titul Auto roku v ČR. Škoda letos chybí

Our theme
Radek Pecák | 12.10.2018
dalších 23 fotek
Škoda vyhrává anketu Auto roku velmi často. Letos se tak nestane | foto: Škoda-Auto
Celkem 26 nových typů automobilů figuruje na seznamu, z nichž bude odborná porota vybírat nového vítěze Auto roku v ČR. Jeden hlas má i redaktor portálu Automix.cz
Téměř polovina SUV je mezi automobily, které se letos ucházejí o získání titulu Auto roku 2019 v České republice. Jisté je zatím jen jedno: Svoji sbírku titulů určitě nerozšíří automobilka Škoda. Důvodem je skutečnost, že modernizované modely (letos se jedná o fabii) se ankety účastnit nemůžou a nástupce vozu Rapid, který se představí v prosinci, se ještě nezačne vyrábět a prodávat. A to je další nezbytná podmínka.

Největší počet vozů má v anketě letos značka Mercedes-Benz. Jedná se přitom o zcela rozdílné typy vozů - od hatchbacku třídy A, přes luxusní modely CLS a AMG GT, až po terénní třídu G.

Poprvé jsou také výrazněji zastoupeny elektromobily. Konkrétně se jedná o malý Renault Zoe, větší Nissan Leaf i luxusní Jaguar I-Pace.

Porotci to letos určitě nebudou mít snadné. V soutěži je totiž třeba úřadující evropské auto roku (Car of the Year) Volvo XC 40 nebo Ford Focus, jehož předcházející generace vždy konkrétní anketu ovládly. Mezi favority lze podle mého názoru počítat i novou generaci vozu Kia Ceed, Volkswagen T-Roc, Dacii Duster, Peugeot 508 nebo Mercedes A.

Všechna auta zařazená do ankety si můžete prohlédnout v naší komentované fotogalerii:
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů