Hyundai nabídne do konce roku ještě pět novinek. Víme, které to jsou...

Our theme
Radek Pecák | 31.08.2020
dalších 8 fotek
Hyundai v Praze poprvé představilo nový model i20, který konkuruje třeba Fabii | foto: Radek Pecák
Také příští rok korejská automobilka představí minimálně pět dalších nových nebo modernizovaných modelů.
Model Hyundai i20 byl jednou z hvězd autosalonu Autoshow, který se o víkendu konal na výstavišti v pražských Letňanech. "Cena bude začínat na 279 990 Kč," uvedl generální ředitel Hyundai Česká republika Martin Saitz. To je, pro srovnání, o 90 Kč více, než je startovací cenovka největšího konkurenta na tuzemském trhu - Škoda Fabia.

Fabii novinka korejské unačky překonává v parametru objem kufru. Za druhou řadu sedaček lze v i20 naložit celkem 351 litrů, což je o 21 více než nabízí mladoboleslavský vůz. i20 také za příplatek nabídne některé až prémiové výbavové prvky. Například audiosystém Bose s osmi reproduktory. Je třeba ale férově dodat, že Škoda představí novou Fabii již příští rok a lze očekávat, že například ve zmiňovaném objemu zavazadlového prostoru náskok korejského auta minimálně srovná.

Hyundai zahájí předprodej vozu i20 již v září a první kusy pro zákazníky dorazí během dalších týdnů. Ještě předtím ovšem značka naláká své zákazníky na další novinky. 

Nejpozději do 10. září totiž podle našich informací odtajní podobu modernizovaného provedení menšího SUV Kona. Zatím se bude jednat o verze se spalovacími agregáty, facelift elektrické verze tohoto vozu, která se vyrábí v továrně v Nošovicích, bude následovat začátkem příštího roku.

A co přijde příští rok?
Ještě významnější událost pro Hyundai nastane 15. září. To se totiž odehraje virtuální premiéra nové generace středního SUV Tucson. Tento vůz, který opět sjíždí z výrobní linky v Česku, má podle dobře informovaných zdrojů překvapit neotřelým designovým pojetím. Zatím něco naznačuje pouze kresba uspořádání interiéru, kterou zveřejnilo tiskové oddělení automobilky. Dosud utajovaný je rovněž vzhled sportovní varianty Hyundai i30 N po faceliftu. Výkon motoru by se neměl měnit, opět ale v nabídce zůstane i manuální převodovka.

Poslední letošní novinkou se stane facelift největšího z nabízených SUV - modelu Santa Fe. To dostane kromě klasických agregátů také plug-in hybridní pohon (stejně jako nový Tucson). To se však ale stane až v průběhu příštího roku.

V roce 2021 mají podle našeho zdroje obohatit evropskou nabídku Hyundai rovněž nový elektromobil Ioniq 5 a minimálně jeden další zbrusu nový model. Tím se podle našeho zdroje stane menší crossover, zkonstruovaný na základě nové generace hatchbacku i20.

Nepochybně zajímavé bude postatné rozšíření stávajícího portfolia sportovní divize "N". Zákazníci se budou moci svézt v hatchbacku i20 N i v "ostrém" SUV Kona N.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů