Hyundai odhalil novou generaci i20. Slibuje výjimečně prostorný interiér

Our theme
Redakce | 12.08.2014
Hyundai i20. | foto: Hyundai
Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Hyundai představila nové provedení modelu i20. Soupeř Škody Fabie mezigeneračně narostl a podle výrobce nabídne jeden z nejprostornějších interiérů ve své třídě.
Hyundai i20 používá novou platformu s rozvorem 2570 milimetrů, který je o 45 mm delší než u předchůdce. Ve spojení s 4035 milimetrů dlouhou karoserií uvnitř vznikl prostor pro nohy cestujících vpředu a vzadu (v součtu) 1892 mm.

Pětidveřový hatchback dostal také větší kufr: ze stávajících 295 se nafoukl na 326 litrů.

Zájemci si budou moci v ceníku vybrat například panoramatické střešní okno, které je výklopné a posuvné či zadní parkovací kameru.

Hyundai i20.



Vzhled vozu vznikl v designérském středisku Hyundai Motor v německém Rüsselsheimu a je ovlivněn druhou generací designérské filozofie značky Hyundai, založené na fluidních tvarech. Přídi dominuje vzpřímená šestiúhelníková maska chladiče s chromovaným rámečkem, která propojuje přední světlomety. Nechybí LED diody pro denní svícení.

Dalším poznávacím znamením jsou prolisy na vnějších panelech karoserie a ochranné lišty ve spodní části dveří. Vzadu má nová generace i20 leskle černý střešní sloupek C. Sdružené zadní svítilny pak zasahují z blatníku do víka zavazadlového prostoru. I ony používají LED diody.

Hyundai i20.



O technice zatím Hyundai mlčí, ale dá se předpokládat, že paleta motorů bude vycházet se současné nabídky. Zajímavé je, že automobilka údajně chystá i ostřejší verzi (zřejmě s označením "N"), při jejímž vývoji chce využít zkušenosti nasbírané ze svého působení v rally.

Výstavní světová premiéra nové generace i20 se uskuteční 2. října na pařížském autosalonu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů