Italská krása: Alfa Romeo představila 4C Spider, sporťák s otevřenou střechou

Our theme
Redakce | 15.01.2015
dalších 22 fotek
Alfa Romeo 4C Spider. | foto: Alfa Romeo
Detroit/Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jedno z nejpřitažlivějších aut současnosti má novou verzi. Alfa Romeo 4C přišla o pevnou střechu a bude se nově nabízet také jako roadster. Italský výrobce novinku představil na autosalonu v Detroitu.
Malý sporťák má standardně ručně odnímatelnou plátěnou střechu, za příplatek však zájemci mohou sáhnout po karbonovém panelu.

I díky absenci elektrického mechanismu stahování střechy přitom roadster váží jen o 10 kilogramů víc než kupé.



Spider s sebou kromě možnosti otevřeného nebe nad hlavou přiváží také nový žlutý lak či příplatkový laděný výfuk od společnosti Akrapovič. V ceníku najdeme kola o průměru od sedmnácti do devatenácti palců.

Alfa Romeo 4C Spider.


Hnací ústrojí zůstává stejné: hned za řidičem se tedy nachází turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,75 litru s výkonem 240 koní (177 kW) a točivým momentem 350 N.m. Ten přes dvouspojkový automat pohání zadní kola.

Alfa Romeo 4C Spider.



Alfa dokáže zrychlit z klidu na sto kilometrů v hodině za 4,1 sekundy a maximální rychlost činí 258 km/h. Ve Spojených státech amerických se vůz začne prodávat v létě, kdy dorazí i k nám, zatím nevíme. Nejasná je i cena.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů