Jaguar ve Frankfurtu odhalil designovou studii crossoveru C-X17

Our theme
Redakce | 10.09.2013
dalších 7 fotek
Koncept Jaguar C-X17. | foto: Jaguar
Frankfurt nad Mohanem /FOTOGALERIE/ - Automobilka Jaguar na frankfurtském autosalonu představila svůj nejnovější koncept s názvem C-X17. Studie typu SUV má podle výrobce především demonstrovat možnosti nové modulární hliníkové platformy, na které bude Jaguar stavět svoje budoucí vozy.
Jejími hlavními výhodami mají být vysoká odolnost, lehkost, extrémní tuhost a inovativní technologie. První vůz vyrobený na této platformě bude patřit do střední třídy prémiového segmentu C/D. Tyto sedany budou v prodeji v roce 2015.

Samotný koncept C-X17 je 4 718 mm dlouhý a 1 649 mm vysoký a jeho vzhled zřetelně odráží současný designový jazyk značky. Uvnitř najdeme čtyři samostatné, luxusně vyhlížející, sedačky, další dvě sedadla jsou zabudovaná v podlaze. Vtipné je přiložené příslušenství - užitečné věci, jako jsou baterka a fotoaparát, jsou umístěny v úložných prostorech v zavazadelníku. A zajímavě vypadá i panoramatická střecha, která je vytvarovaná do elipsy.

Koncept Jaguar C-X17.


Interiér je samozřejmě vybaven prémiovými materiály, nabízí kombinaci sedlové kůže na přístrojové desce, sedadlech, loketních opěrkách, dveřích, podlaze a v zavazadlovém prostoru. Jemný vrstvený efekt je vytvořen vysekávaným vzorem, který má efekt kožených záplat a je použit na všech kožených částech. Středový tunel vedený po celé délce vozu, od přístrojové desky až po zadní sedadla, zahrnuje i interaktivní povrch konzole - multifunkční vybavení s řadou dotykových obrazovek. Volný prostor vyplňuje průhledné akrylátové sklo, které ve spojení se zabezpečenou wi-fi sítí, umožňuje cestujícím ve voze se připojit a komunikovat s ostatními cestujícími a vnějším světem prostřednictvím sociálních sítí. Digitální audio systém ve voze C-X17 byl vyvinut speciálně pro vozidla Jaguar britskou firmou Meridian.

O pohonném ústrojí Jaguar nic neprozradil, chlubí se však, že crossover C-X17 by mohl nabídnout jízdní vlastnosti sedanu. Přispět k tomu má chytrý pohon všech kol a dynamický přenos točivého momentu při brzdění. Vůz totiž využívá brzdový systém a vyvažuje tak rozdělení točivého momentu motoru na kola při zatáčení, což má mít za následek snížení nedotáčivosti vozidla a maximální přilnavost.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů