Pojišťovna ověřila: Japonci vyrábí nejspolehlivější kompaktní SUV

Our theme
Jiří Švamberk | 09.12.2018
dalších 17 fotek
foto: Toyota
Stejně jako se často liší volební preference jednotlivých politických stran, mnohdy se neshodují také různé přehledy, žebříčky či průzkumy sledující spolehlivost vozidel a spokojenost jejich zákazníků. Jedním z těch úplně nejpřesnějších je index spolehlivosti pojišťovny, která se zabývá pozáručním připojištěním vozů proti poruchám.
Společnost, která každoročně sestavuje svůj index spolehlivosti, se jmenuje Warranty Direct a zabývá se pojištěním vozů po skončení tovární záruky. A jak dobře známo, jestli se pojišťovnám něco nechce, tak platit. Proto je jejich index založen na nejen četnosti jednotlivých poruch, ale také na ceně opravy nebo době, jak dlouho auto kvůli poruše stojí.

U každého vozu se soustředí na jednotlivé části, díky čemuž má k dispozici opravdu přesné informace o tom, co přesně se na jednotlivých automobilech kazí. A je to opravdu seznam rozsáhlý. Patří sem například nápravy a zavěšení, brzdový systém, chlazení a topení, klimatizace, motor, převodovka, palivový systém a další.

Všechny hodnocené vozy pojistila pojišťovna v minimálním počtu 50 kusů, aby hodnocení mělo nějakou vypovídající hodnotu. Pojistit lze pouze auto do 12 let stáří a 190 tisíc najetých kilometrů.

Subaru Forester s indexem 107 patří mezi horší průměr. Náchylný je na podvozek a zavěšení. 17. místo.


Je-li index spolehlivosti 60 a nižší, jde o velmi spolehlivý automobil. Jakékoliv vyšší hodnocení už tak chvalitebné není.

Jako první jsme připravili hodnocení kompaktních SUV a crossoverů, mezi nimiž dominuje japonská automobilka, která je známá svojí robustností a jednoduchostí.

Která automobilka to je, a na jakém místě se umístila Škoda Yeti se dozvíte v naší komentované galerii. Pro lepší přehlednost jsme vybrali pouze 20 prvních modelů.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů