Jedno "esúvéčko" Bentley nestačí. Automobilka pracuje i na kupé-SUV

Our theme
Redakce | 05.02.2016
Bentley Bentayga. | foto: Bentley
V září loňského roku automobilka Bentley představila svoje první SUV jménem Bentayga. Britskému výrobci luxusních aut ale jeden "terénní" model nestačí, pracuje prý už na dalším.
Nové SUV by ale mělo být sportovnější, tedy alespoň na pohled. I když zřejmě do velké míry využije techniku současné Bentaygy, vzhled bude výrazně odlišný. Vůz totiž dostane střechu s klesající linií vzadu, z profilu tak bude připomínat kupé.

Představení prvního SUV od automobilky Bentley najdete zde.

Podle šéfa automobilky Wolfganga Dürheimera se už na takovém autě pilně pracuje. I když k jeho zařazení do sériové produkce zatím chybí schvalující "razítko" od představitelů koncernu Volkswagen, jemuž Bentley patří.

Dürheimer by nové kupé-SUV zákazníkům rád nabídl už v roce 2018 nebo 2019. V tu dobu se totiž očekává příjezd nových SUV od konkurenčních výrobců Rolls-Royce, Maserati či Lamborghini. "Až dorazí, chci mít odpověď," prohlásil.

Podle šéfa Bentley by novinka měla kromě prvků modelu Bentayga do vzhledu zapracovat především designové vychytávky z konceptu EXP 10 Speed 6, který firma představila loni na ženevském autosalonu.

Bentley EXP 10 Speed 6.


I tato studie sportovně-luxusního kupé mimochodem stále čeká na rozhodnutí, zda se dočká sériové výroby.

Pokud se tak stane, od obou vozů - tedy klasického kupé i kupé-SUV - si Bentley slibuje větší zájem ze strany mladších zákazníků. O budoucnosti obou modelů se má rozhodnout do konce roku.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů