Kia omladila rodinný Carens. Prodávat ho začne už v listopadu

Our theme
Redakce | 27.09.2016
Kia Carens. | foto: Kia
Hlavní novinkou automobilky Kia na pařížském autosalonu sice bude nová generace malého hatchbacku Rio, kromě něj se ale ve Francii představí i další novinky. Například modernizované rodinné MPV Carens.
To je v aktuální generaci na trhu od roku 2013, na omlazení tak nastal vhodný čas. Na první pohled nejsou změny výrazné, důkladnější zkoumání ale prozradí nové nárazníky, odlišné ztvárnění mlhových světel a modernizovanou "tygří" masku chladiče s plastičtějším vzhledem.

Tyto změny pak doplňuje nový modrý odstín karoserie (výrobce jej označuje jako "tajemnou modrou") a troje nová litá kola o velikosti 16, 17 nebo 18 palců. Modernizovaný model používá i nové zadní skupinové svítilny s výraznějším světelným podpisem.

Kia Carens.


Kia Carens i po faceliftu samozřejmě nabídne až sedmimístný interiér. Zájemci mohou zvolit nové čalounění sedadel (s novým pleteným vzorem, případně v koženém provedení se vzorem protkaných diamantů), stejně tak jako nové kovové a leskle černé dekory po celé kabině a nové obklady v imitaci karbonových vláken na přístrojové desce. Zákazníci mohou pro Carens vybrat černé nebo béžové čalounění.

Výrobce se pak zaměřil také na modernizaci výbavy. Multimediální systém se ovládá přes sedmi- nebo osmipalcovou dotykovou obrazovku a může zahrnovat navigaci, online služby a zadní parkovací kameru. Součástí nového dotykového rozhraní je i podpora technologie Apple CarPlay a Android Auto pro propojení s chytrými telefony.

Carens dále nabídne nový balíček systémů na podporu řízení, včetně rozpoznávání mrtvých úhlů se systémem upozorňujícím na vozidla během couvání a informování o rychlostních omezeních.

Kia Carens.


Že se nějak výrazně změní paleta motorizací, není pravděpodobné. Kia každopádně prozradila, že pro variantu se vznětovým motorem o objemu 1,7 litru a výkonu 115 koní bude k dispozici výbavový paket Eco Pack, jenž zahrnuje vypínání motoru start/stop, pneumatiky se sníženým valivým odporem a upravené převodové poměry. Díky tomu prý vůz vykazuje normované emise CO2 na úrovni 109 g/km, což odpovídá spotřebě asi 4,1 l/100 km.

Modernizovaný Carens si zákazníci v České republice budou moci objednávat již od listopadu.

ČTĚTE TAKÉ: Nová Kia Rio je venku. Jak se vám nový konkurent Škody Fabia líbí?
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů