Kia plánuje více sportovních modelů. Dorazí i malý hot hatch

Our theme
Redakce | 25.01.2016
Kia GT4 Stinger. | foto: Kia
Jihokorejská automobilka Kia by v blízké budoucnosti ráda rozšířila nabídku sportovně laděných modelů. Těšit se prý máme na jeden opravdový sporťák a na malý ostrý hatchback.
Kia svoje sportovnější modely označuje přídomkem GT, což bude dodržovat i nadále. V současnosti výrobce nabízí model cee'd GT (a třídveřové provedení pro_cee'd GT) s 1,6litrovým přeplňovaným motorem o výkonu 204 koní (150 kW).

V letošním roce se také začne prodávat sedan Optima GT, který pohání přeplňovaný dvoulitr poskytující 245 koňských sil (180 kW).

Tím však plány jihokorejské automobilky ani zdaleka nekončí.

Kia GT Concept.


Podle britského serveru Autocar by na říjnovém autosalonu v Paříži mělo byt představeno nové, vyloženě sportovní auto. Po vzhledové stránce by mělo kombinovat design čtyřdveřové studie Kia GT z roku 2011 a novějšího konceptu klasického kupé GT4 Stinger z roku 2014.

Novinka, jejíž produkce se údajně rozběhne v roce 2017, by se měla stát jakousi vlajkovou lodí sportovní řady GT.

Kia GT Concept.


Podrobnější informace o vozu však v tuto chvíli bohužel chybí.

Dalším kouskem do party GT se pak má stát i malý ostrý hatchback Rio GT. Sportovní verze vznikne na základě chystané nové generace tohoto modelu, která mimo jiné dostane novou platformu. Nová architektura má zajistit nižší hmotnost a lepší jízdní vlastnosti.

Kia GT4 Stinger.


Verze GT se zřejmě spolehne na 1,6litrový turbomotor o výkonu okolo 180 koní. Začít vyrábět by se mohla ve druhé polovině roku 2017.

Mimochodem, vývoj vozu má na starost Albert Biermann, dlouholetý šéfkonstruktér slavné sportovní divize M automobilky BMW. I tato skutečnost by mohla naznačit, že je opravdu nač se těšit.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů