Kia představila novou Optimu. Prodávat se začne na podzim

Our theme
Redakce | 05.04.2015
dalších 13 fotek
Kia Optima. | foto: Kia
Jednou z mnoha novinek odhalených na letošním autosalonu v New Yorku je čtvrtá generace sedanu Kia Optima. Nové provedení korejského zástupce střední třídy zamíří do prodeje ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku.
Rozměry novinky jsou ve srovnání s předchůdcem nepatrně větší, ať se jedná o délku, šířku i výšku. Kia zdůrazňuje zejména prodloužení rozvoru na 2805 milimetrů (+10 mm) a nárůst šířky na 1860 mm (+25 mm).

Obě drobné změny rozměrů prý umožnily vytvořit prostornější interiér ve všech směrech. Zvětšil se také zavazadlový prostor, objem však výrobce zatím neprozradil.

Kia Optima.



Zato se chlubí bohatou výbavou, který prý zahrnuje celou řadu prvků z vozů vyšších segmentů. Kia zmiňuje například standardně dodávanou zadní kameru, dále adaptivní bi-xenonové světlomety s natáčením do zatáček, adaptivní tempomat, upozorňování na přijíždějící vozidla ze stran při couvání, systém autonomního brzdění v nouzové situaci, který umí rozpoznat i chodce, či telematické služby TomTom. Ty například umí nalézt nejrychlejší trasu s využitím dopravního zpravodajství, upozornit na stacionární nebo přechodné měření rychlosti nebo nabídnout informace o místních čerpacích stanicích, některých obchodech, službách a dalších podnicích v dané lokalitě.

Automobilka také prý zapracovala na kvalitě zpracování interiéru a zaměřila se třeba i na vylepšení sedadel.

Kia Optima.



Nová Optima dostala karoserii, jejíž konstrukce kombinuje různé druhy vysokopevnostní oceli - výsledkem má být větší tuhost. O 450 procent větší použití strukturálních lepidel by zase mělo přispět k nižší úrovni hlučnosti a vibrací v interiéru.

Kia se samozřejmě soustředila také na jízdní vlastnosti, čekat tedy můžeme přepracovaný podvozek a nový elektrický posilovač řízení na hřebenové tyči.

Kia Optima.



Ve Spojených státech bude Optima nabízena s trojicí motorů, vždy benzinovými: 2.4 GDi (136 kW/185 k), 2.0 GDi Turbo (182 kW/247 k) a 1.6 GDi Turbo (131 kW/178 k). Později jistě dorazí také hybridní varianta.

Jednotky pro Evropu Kia zatím neuvedla, ale zcela jistě mezi nimi bude přepracovaný turbodiesel s objemem 1,7 litru. Mluví se také o diesel-elektrickém hybridu. Každopádně všechny motory budou pohánět přední kola.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů