Kia ukázala nový Carens i další novinky

Our theme
Redakce | 29.09.2012
dalších 6 fotek
Kia Sorento | foto: Kia
Paříž /FOTOGALERIE/ – Na autosalonu Mondial de l'Automobile 2012 v Paříži se kromě MPV Kia Carens představila také druhá generace modelu pro_cee'd, nový sedan Optima Hybrid i modernizované Sorento.
Se zcela novou modelovou řadou Carens se Kia vrací do jednoho z nejnabitějších segmentů evropského trhu. K dispozici bude paleta čtyř motorů s rozpětím výkonů od 85 kW (115 k) do 130 kW (177 k).

Nový třídveřový pro_cee'd bude sjíždět z výrobní linky závodu Kia poblíž slovenské Žiliny od jara 2013. Dostane stejná vylepšení jako nové modely cee´d a cee´d SW. Zároveň se však ještě výrazněji posílí i jeho sportovní vzhled.

Nový pro_cee'd nabídne zákazníkům stejnou paletu motorů a převodovek i konstrukci podvozku jako ostatní členové nové modelové řady. Celková délka (4310 mm), šířka (1780 mm) a rozvor (2650 mm) jsou také stejné jako u pětidveřového modelu, zatímco linie střechy je snížena o 40 mm.

Nová Optima Hybrid je prvním hybridním vozem se zážehovým motorem v segmentu D v Evropě. Pohon obstarává „paralelní hybridní soustava" z vlastního vývoje Kia, jejíž součástí je dvoulitrový zážehový motor a elektromotor o výkonu 30 kW.

Modernizované SUV Kia Sorento přichází s výraznými změnami, včetně zcela přepracované konstrukce skeletu karoserie či nového motoru GDI 2,4 litru o výkonu 141 kW (192 k).

„Čtyři světové premiéry v expozici Kia zde na autosalonu v Paříži pokrývají hned několik segmentů automobilového trhu a dokládají rozmanitost naší rozšiřující se produktové nabídky," poznamenal Hyoung-Keun Lee, viceprezident a generální ředitel společnosti Kia Motors Corporation.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů