BMW ve Frankfurtu vystavuje konkurenta pro Teslu Model S. Zatím jako koncept

Our theme
Daniel Fuglevič | 12.09.2017
dalších 14 fotek
Koncept BMW i Vision Dynamics. | foto: BMW
Od BMW jsme ve Frankfurtu očekávali představení dalšího elektromobilu do řady mezi současné i3 a i8. Prozatím však nejde přímo o spekulovaný model i5, ale koncept elegantního čtyřmístného Gran Coupe.
Již máme přímo od BMW potvrzeno, že tento nový koncept se dříve či později dostane do produkční formy a opravdu se ho dočkáme. Bohužel ale nevíme, kdy se tak stane. Každopádně ale jde o část plánu, ve kterém chce BMW do roku 2025 nabízet celkem 25 vozidel s elektrifikovaným pohonem, z nichž bude 12 jezdit pouze na elektřinu.

Technické detaily konceptu prozatím také nejsou známé, ale schopnosti značka přesto uvádí. Z nuly na 100 km/h má vůz akcelerovat pod 4 vteřiny a rozjede se přes maximální rychlost 200 km/h. Dojezd na jedno nabití je udávaných 600 km.

Jak je u současných konceptů BMW zvykem, pozornost nejprve ukradou čím dál větší ledvinky na přední masce. Jelikož se ale jedná o elektromobil, a nejsou zde nutné otvory přístupu vzduchu ke chladiči, ledvinky jsou pouze naznačeny jakožto designový prvek.  

Na druhou stranu LED světlomety jsou poměrné úzké a jejich linie pokračuje směrem k otvorům pro chlazení brzd na bocích předního nárazníku. Místo normálních zrcátek dostal koncept kamerový systém, design kol je navrhnut pro co nejlepší obtékání vzduchu a snížení odporu. Vzadu jsou jednoduché zadní svítilny a naspodu nárazníku jakýsi náznak difuzoru.

Podle vedení BMW se automobilka s konceptem i Vision Dynamics konečně dostává do období vizionářských konceptů, které ale poprvé nejsou vůbec daleko o reality. Možná tak naznačují, že toto čtyřmístné Gran Coupe na elektřinu je mnohem blíže produkci, než si myslíme.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů