Lamborghini Centenario už je vyprodané. I když do premiéry zbývají dva měsíce

Our theme
Redakce | 19.01.2016
Lamborghini Veneno Roadster. | foto: Lamborghini
Automobilka Lamborghini v letošním roce oslaví sté výročí narození svého zakladatele Ferrucia Lamborghiniho. Na jeho počest plánuje uvést speciální model pojmenovaný Centenario, který vznikne v počtu pouhých 40 kusů. Představení se má odehrát až v březnu, ale už teď je celá série vyprodána.
Zájemci si tedy auto rozebrali hodně rychle - i přes to, že cena každého kusu by měla překročit hranici 55 milionů korun. A také přes to, že dost možná nové "Lambo" před složením zálohy ani neviděli.

Alespoň před médii a širokou veřejností totiž Lamborghini veškeré informace o vozu úzkostlivě tají. Přitom se o přípravě Centenaria hovoří už téměř rok.

Zatím se však s jistotou nedá mluvit nejen o vzhledu, ale ani o technice. Pravděpodobně ale půjde o vůz vytvořený na základě většího Aventadoru - samozřejmě s upraveným motorem. Dvanáctiválec o objemu 6,5 litru by měl ve speciálním modelu poskytovat až 770 koní.

Předpokládat pak lze spojení s automatickou převodovkou a pohonem všech kol. A protože v konstrukci má být štědře uplatněn karbon, dá se očekávat nízká hmotnost a akcelerace z klidu na stovku pod 3 sekundy. Maximální rychlost by mohla překročit 300 km/h.

Auto také zcela jistě dostane výrazný design a výrobce slibuje, že při jeho vývoji uplatnil svoje nejnovější poznatky v oblastech pohonu, lehké konstrukce, aerodynamiky a ovladatelnosti. Důraz však byl kladen také například na konektivitu.

Lamborghini plánuje postavit pouhých čtyřicet exemplářů, přičemž polovinu z nich budou tvořit kupé, druhou půlku otevřené roadstery.

Další informace se jistě dozvíme už brzy, premiéra se totiž uskuteční na březnovém autosalonu v Ženevě.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů