Lamborghini vyrobí pět klasických traktorů. S cenovkou ve výši supersportů

Our theme
Daniel Fuglevič | 03.04.2017
dalších 6 fotek
Lamborghini Centenario. | foto: Lamborghini
Jsme vcelku zvyklí, že exotické automobilky čas od času nabízejí velmi limitované série vozidel, zaměřené hlavně na sběratele. Lamborghini však nyní nabízí zvláštní kousky, které mají kořeny v opravdu dávné minulosti značky.
Jak je obecně známo, zakladatel automobilky Ferruccio Lamborghini se nejprve zabýval produkcí traktorů. Zemědělské stroje této značky si mimochodem stále můžete pořídit.

Možná i proto se v Itálii rozhodli znovuzrodit jeden starý prototyp traktoru. Lamborghini plánuje vyrobit celkem pouze pět kusů této stříbrné zemědělské nádhery, přičemž dva kusy jsou již zamluvené. Stroje dostanou označení Centenario.

Čtěte také: VIDEO: Slovenské LaFerrari Aperta se prohání na okreskách. Divoce

A pokud jste jméno Centenario někde dříve slyšeli, tak se nepletete. Stejně pojmenován byl i limitovaný supersport na základech modelu Aventador, který se v počtu 40 kusů začal vyrábět již minulý rok v rámci stoletého výročí od narození Ferruccia Lamborghini.

Lamborghini chce očividně slavit jak na silnici, tak i na poli. Bohužel o technice staronového traktoru automobilka neposkytla žádné informace.

Čtěte také: V Přerově postavili létající "auto". Už jezdí po českých silnicích, podívejte se

Jedinou důležitou informací je tedy cena. Ta by se měla pohybovat v přepočtu okolo 6,6 milionu korun. Jestli máte zájem, tři kousky by ještě měly být volné.

Na zajímavý Lambotraktor se můžete podívat na nadcházející výstavě Techno Classica v německém Essenu od 5. do 9. dubna.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů