Mercedes-AMG GLC 43 dostal šestiválec a dvě turba. Stovku dá pod 5 vteřin

Our theme
Redakce | 17.03.2016
dalších 20 fotek
Mercedes-AMG GLC 43 4Matic. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLC je zatím k dispozici pouze se čtyřválcovými motory. Brzy se to ale změní, německá automobilka totiž toto SUV nabídne také ve sportovní verzi vyladěné u vyhlášené divize AMG.
Novinka se jmenuje Mercedes-AMG GLC 43 4Matic a dostane šestiválcový zážehový motor přeplňovaný dvěma turbodmychadly. Jednotka poskytuje 367 koní (270 kW) výkonu a až 520 Nm točivého momentu.

Díky tomu auto zrychlí z klidu na stovku za 4,9 sekundy, nejvyšší rychlost je elektronicky omezená na tradičních 250 km/h. A jestli vás zajímá i spotřeba, Mercedes udává apetit v kombinovaném cyklu 8,3 l/100 km.

Motor spolupracuje s devítistupňovou automatickou převodovkou, poháněna jsou všechna kola. Výrobce zdůrazňuje, že rozdělení točivého momentu standardně upřednostňuje zadní nápravu - v poměru 31:69.

Mercedes-AMG GLC 43 4Matic.


AMG verze má také přepracované řízení, upravený adaptivní podvozek se vzduchovým odpružením a samozřejmě i výkonnější brzdy. Přední kotouče mají 360 milimetrů a čtyřpístkové třmeny, zadní 320 mm a jednopístkové třmeny.

Vzhled pak vylepšují například 19palcová kola či dvě dvojité koncovky výfuku.

Novinka bude veřejnosti představena 23. března na autosalonu v New Yorku, do prodeje zamíří už na začátku dubna. K zákazníkům první vozy dorazí v červnu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů