Mercedes-Benz Concept Coupé SUV: BMW X6 s trojcípou hvězdou

Our theme
Redakce | 23.04.2014
dalších 5 fotek
Mercedes-Benz Concept Coupé SUV. | foto: Mercedes-Benz
Peking/Praha /FOTOGALERIE/ - Mercedes-Benz by rád napodobil úspěch svého bavorského konkurenta BMW, který výrazně zabodoval modelem X6. Proto i stuttgartská automobilka plánuje výrobu velkého SUV-kupé. Jeho předobraz odhalila na pekingském autosalonu.
Studie, jednoduše pojmenovaná Concept Coupé SUV je 4935 milimetrů dlouhá, 2044 milimetrů široká a 1739 milimetrů vysoká. Rozvor náprav je 2916 milimetrů, jde tedy o stejnou hodnotu, jakou nabízí model ML. Tato skutečnost napovídá, že případné SUV-kupé bude vycházet z tradičnější řady M. A nabízí se tak budoucí označení MLC.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV.


Ale zpět ke konceptu. Pohání ho přeplňovaný, třílitrový šestiválec s výkonem 333 koní a točivým momentem 480 N.m, spojený s devítistupňovou automatickou převodovkou. Nechybí pohon všech kol 4Matic.

Studie stojí na dvaadvacetipalcových kolech, která obouvají pneumatiky o rozměru 305/45. Do interiéru nás zatím Mercedes nahlédnout nenechal.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV.



Zato se pochlubil bohatou nabídkou elektronických systémů a pomocníků. Dynamic Select Control například umožňuje výběr jízdních režimů a změnu nastavení některých parametrů jako tuhost tlumičů, odezvu na plyn či řízení. K dispozici je také technologie Active Curve, tedy aktivní potlačování náklonů v zatáčkách. 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů