Mercedes chystá konfigurátor pro ženy. Auto vybere sám, stačí jen zadat zájmy

Our theme
Redakce | 19.09.2015
Mercedes-Benz C Coupé. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz by rád prodával víc aut ženám. I proto plánuje speciální online konfigurátor, který bude fungovat úplně jinak, než jak jsme dosud byli zvyklí. Auto totiž vybere například podle oblíbené hudby zákaznice.
Klasické konfigurátory v současnosti fungují tak, že zájemce o vůz postupně vyplňuje a zaškrtává svoje požadavky. Zpravidla začíná výběrem konkrétního modelu a pokračuje přes typ karoserie, motorizaci, výbavu, lak či design kol až třeba po příslušenství a doplňkové služby.

Podle Mercedesu však takový výběr může být někdy velice složitý a stresující. Zvlášť, pokud je nabídka tak bohatá, jako právě u tohoto tradičního německého výrobce. Pro každý model je navíc k dispozici několik motorů, různé výbavové pakety a podobně.

Nový konfigurátor má tyto problémy řešit. Mercedes se totiž bude zákaznic ptát na věci, které s řízením na první pohled nesouvisejí. Místo zaškrtávání výbavy se klientky budou konfigurátoru svěřovat se svým životním stylem: co rády jedí, jaký mají v oblibě architektonický sloh, jakou hudbu poslouchají, kam nejraději cestují či třeba jestli a jak sportují.

Mercedes chystá speciální konfigurátor pro ženy.


Systém pak výsledky vyhodnotí a na základě výsledku sám vybere takové vozy, které by ženě měly vyhovovat - samozřejmě i s vhodným motorem a s odpovídající výbavou.

Mercedes chystá speciální konfigurátor pro ženy.


Nový konfigurátor je zatím stále ve fázi vývoje, spuštěn má být na konci roku. Mercedes zatím zveřejnil několik obrázků grafického prostředí a také spustil doplňkovou webovou stránku, která má sloužit jako "lifestylový" portál pro ženy. Kromě toho chce prý přijmout více zaměstnankyň do svých obchodních týmů.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů