Mercedes představil kombík třídy E. Konkurenty poráží velikostí kufru

Our theme
Redakce | 07.06.2016
dalších 38 fotek
Mercedes-Benz E kombi. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz představil nejpraktičtější verzi třídy E. Nový kombík má sice v porovnání s předchůdcem méně objemný zavazadlový prostor, nad konkurencí si však udržel náskok.
V základním uspořádání kufr nabízí 670 litrů, tedy o 25 litrů méně než minulá generace. Po sklopení zadních sedadel pak je k dispozici 1820 litrů - předchůdce se přitom chlubil maximální přepravní kapacitou o objemu 1950 litrů.

I přes mezigenerační zmenšení kufru je Mercedes-Benz třídy E i nadále jedničkou v rámci prémiové vyšší střední třídy.

Dovnitř se navíc díky šířce 1,1 metru mezi podběhy vejde i europaleta. Užitečná hmotnost pak činí až 745 kilogramů (v závislosti na konkrétním modelu a motorizaci). Další praktickou vychytávkou zavazadelníku mohou být dvě přídavné sedačky - za příplatek je výrobce nabídne v průběhu letošního roku.

Mercedes-Benz E kombi.


Moderní prvky pak zastupuje například bezdotykové otevírání víka kufru, kdy stačí pohnout nohou pod nárazíkem, nebo automatické udržování světlé výšky zadní nápravy. To má být dokonce součástí standardní výbavy.

Jinak se kombík chlubí stejnými novinkami jako sedan třídy E. Zajímavý je například systém Drive Pilot, což je v podstatě polosamočinné řízení, které mimo jiné na pokyn řidiče zvládne samo změnit jízdní pruh.

Více informací o Mercedesu třídy E si můžete přečíst zde.

Novinkou je i dálkově ovládané parkování, kdy jako ovladač poslouží aplikace v mobilním telefonu. Za příplatek také dostanete dva 12,3palcové displeje na palubní desce. Jeden z nich funguje jako digitální přístrojový panel.

Paleta motorizací bude pochopitelně kopírovat nabídku u sedanu. Základem je přeplňovaný benzinový dvoulitrový čtyřválec E 200 o výkonu 184 koní (135 kW), silnější provedení E 250 poskytne 211 koňských sil (155 kW).

Mercedes-AMG E 43 4Matic kombi.


Zájemci však budou moci sáhnout i po šestiválci. Ve verzi E 400 4Matic, tedy s pohonem všech kol, dává 3,5litrový agregát 333 koní (245 kW). A zatím vrcholné provedení AMG E 43 4Matic nabídne 401koňový (295 kW) třílitr se dvěma turbodmychadly. 

Naftové varianty zatím Mercedes prezentoval tři. Dvoulitrový čtyřválec E 200 d má 150 koní (110 kW), E 220 d pak 194 koňských sil (143 kW) a vrcholný šestiválcový třílitr 258 koní (190 kW).

Prodej nového kombíku třídy E odstartuje v červenci, první vozy k zákazníkům dorazí v říjnu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů