Mercedes připravil další prodloužené auto. Opět ale jen pro Čínu

Our theme
Radek Pecák | 22.10.2018
dalších 10 fotek
Mercedes-Benz GLC L pro Čínu | foto: Mercedes-Benz
Značka Mercedes-Benz se rozhodla vyhovět požadavkům čínských zákazníků na automobil s větším prostorem pro zadní cestující a připravila prodlouženou variantu sportovně-užitkového vozu GLC.
Příplatek, který v přepočtu činí zhruba 33 tisíc korun, bude muset v Číně na konto dealera značky Mercedes-Benz převést zájemce o prodlouženou variantu modelu GLC. Varianta L má prodloužený rozvor o sto milimetrů, což samozřejmě mělo zásadní vliv na zvětšení prostoru pro zadní cestující. Oficiální fotografie modelu nyní zveřejnilo tiskové oddělení značky s třícípou hvězdou ve znaku.

Celková délka vozu tak nyní činí 476 centimetrů. Design v porovnání s "krátkou" verzí zůstal nezměněn. Jediným viditelným rozdílem jsou tak prodloužené zadní boční dveře.

Ani pod kapotou se neudály žádné změny. I GLC L tak bude pohánět jeden ze tří přeplňovaných zážehových čtyřválcových dvoulitrů. Jejich výkony se pohybují od 184 do 245 koňských sil. Točivý moment přenáší na všechna čtyři kola devítistupňová automatická převodovka.

Auto se bude vyrábět v Číně ve společném továrně místní automobilky BAIC a automobilky Daimler. Veřejná premiéra se očekává v příštím měsíci během autosalonu ve městě Guangzhou. S exportem do Evropy se nepočítá.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů